Учители от НУ „Отец Паисий“ – Плевен продължават участието си в националния проект „Иновации в действие“

13.07.2021 8:44

От 8 до 10 юли мобилността по Национален проект „Иновации в действие“ се пренесе в НУ „Яне Сандански“ в гр. Разлог. Екипът от учители от НУ „Отец Паисий“ – Плевен наблюдава там иновация на тема: „Позитивно образование и развитие на характера на учениците за щастие и успех в училище и в живота.“ Представената иновация показва как позитивното образование комбинира принципите на позитивната психология и науката за характера с традиционното учене и преподаване, за да се насърчи оптималното развитие на учениците в училищната среда. Уроците се структурират и планират за постигане едновременно на академична цел и цел за благополучие и характер.

Седемте силни страни на характера, които учениците усвояват са: упоритост, социална и емоционална интелигентност, надежда, саморегулация в междуличностните отношения и по отношение на работата в училище, любопитство, благодарност и пламенност.

Плевенските учители бяха силно впечатлени от работата на разложкото училище по проекта „Посади цвете – спаси пчела!“ по Програма „Еразъм +“. Вече близо 4 години специален стъклен апископ кошер е инсталиран в сградата на училището. Пчелите в него са пуснати лично от проф. Жан Пиер Мартен от Франция, а френското училище „Бурже“  е координиращо за 6 училища от различни държави, участващи в програмата. Това е първият в България подобен кошер, като целта е учениците да могат да наблюдават живота на пчелите в  реално време и да разберат взаимовръзката от застрашаването на пчелите и опасността за планетата. За отглеждането на пчелите в нормални за живота им условия специална стъклена тръба ги отвежда навън, а учениците са посадили градинка с медоносни растения в двора на училището.

Снимки: НУ „Отец Паисий“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: