Празник на багрилата организираха в село Асеновци

09.07.2021 13:44
Празник на багрилата се проведе днес в ДГ „Слънце“ – с. Асеновци. Децата заедно с учителките им Денка Станева и Розалия Трифонова се забавляваха, пяха и танцуваха, облечени в костюми на различните етноси.
Гости на празника бяха Александър Александров – директор на ОУ“Христо Ботев“ с. Асеновци, Петранка Стефанова – секретар на НЧ“Съзнание 1894″ и Павлина Петкова – учител и ръководител на „Фолклорна група на етносите“ при ОУ Христо Ботев“.
Младите танцьорки от училището представиха два танца, а малчуганите от детската градина заедно с учителките си изиграха красив ромски танц. Госпожа Трифонова се превъплати в ролята на гадателка – магьосница, а г-жа Станева щедро раздаваше цветя от красивата си кошница. Децата сами си направиха куклен театър, някои от тях бяха циркови артисти, а най-голямата атракция на празника беше понито Чопър, на което се радваха всички деца и с огромно удоволствие го яздиха.
„Празник на багрилата“ ще остане незабравим за децата, поради разнообразието на заниманията, развлеченията и забавленията. Предстоят още много и интересни празници – споделиха учителките от детската градина.
Информация и снимки: ДГ „Слънце“ – с.Асеновци
#тагове:

НАЙ-НОВИ: