Стефан Бурджев: Народният представител трябва да не губи връзките с хората в селата и градовете!

08.07.2021 10:11

Стефан Бурджев е роден на 14 юни 1986 г. Завършил е бакалавърска степен „Публична Администрация“, магистър по „Икономика“. Семеен е – с две деца. Работи в сферата на медиите и интернет комуникациите от 8 години, както и в семейната ферма с дейност, свързана със земеделие и животновъдство.
Член на БСП от 2009 година. Член на Националния съвет на БСП. Секретар на Изпълнителното бюро на БСП с ресор „Организационно направление“.
Народен представител от коалиция „БСП за България“ в 44-тото Народно събрание. Член на Комисията по външна политика, зам.-председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.
Стефан Бурджев е кандидат за народен представител в 15 МИР – Плевен от листата на коалиция „БСП за България“. Можете да го подкрепите на изборите на 11 юли като гласувате за него с №4 в интегралната бюлетина и преференция №108.

– Защо избрахте БСП?
Започнах да се интересувам и да имам желание да се занимавам с обществена и политическа дейност още на 22. Участвах в различни граждански и нестопански организации с благородни каузи. Придобих опит и знания в различни полета на обществената дейност. Запознах се с програмите на различни партии, разговарях и дебатирах с мои близки приятели. Така се оказа, че идеите ми имат доста допирни точки с позициите на БСП.
В момента, с натрупан опит и като народен представител, и вече като секретар в Изпълнителното бюро на партията, мога да кажа твърдо, че БСП е най-отговорната, последователна и отговаряща на нуждите на обществото партия. Връщаме си доверието на хората, увеличава се непрекъснато броят на симпатизантите ни. В това се убеждавам всеки изминат ден от предизборната ни кампания при срещите ми в малки и големи населени места от област Плевен. Това поставя пред нас много отговорности – както на национално, така и на местно ниво.
– Ролята на семейството в личния и обществен живот?
Тя е основополагаща. То дава сигурност и помага на децата да растат в здрава среда. В личен план се старая да търся и намирам баланса между семейството и професионалното ми развитие. Нямам готови рецепти– надграждам, коригирам се, когато допускам грешки в личен и професионален план.
Няма как да не спомена конкретни предложения, залегнали в нашата програма за управление, свързани с младите семейства: обвързване на месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с размера на минималната работна заплата; първи стъпки към семейно подоходно облагане; разширяване обхвата на помощта в началото на учебната година.
– Направеното от Вас като народен представител в 44-тото Народно събрание?
Поставих над 50 питания в рамките на парламентарния контрол, свързани с различни актуални проблеми, касаещи интересите на гражданите от големи и малки населени места от област Плевен. Участвах в изготвянето и внасянето на множество законопроекти на коалиция „БСП за България“. В коментари, позиции и интервюта по актуални политически въпроси в национални и регионални медии защитих конкретни наши позиции по актуални политически въпроси, касаещи както Плевен и региона, така и България.
Като народен представител никога не съм губил връзките с хората в селата и градовете. Проведох десетки срещи, разговарях със стотици хора за обществени и лични проблеми. Стараех се където и с каквото мога да помогна.
– Приоритетите на местно ниво?
За мен е важно Плевен и областта да са във фокуса на държавното управление. Не е тайна, че през последните години Плевен е изключително пренебрегван и унижаван регион. Проблемите на всеки един гражданин трябва да бъдат поставяни и решавани, да има план за развитие на всеки един регион. Искам да съм народен представител на едни себеуважаващи се, горди и живеещи в благополучие жители на Плевен и областта. В тази посока работих като народен представител и ще продължа да работя.
Естествено, за мен и моята партия основен приоритет е и остава построяване на АЕЦ Белене. Това е един структуроопределящ и стратегически обект за България, за Северозапада и за област Плевен. Неговата реализация ще доведе до много нови работни места за специалисти и ще даде силен тласък за развитие на региона във все по-трудната ситуация в социално и икономическо отношение за хората от Северозапада.
БСП предлага също учредяването със закон на фонд „Устойчиво развитие на Северозапада“. Този фонд ще гарантира в бъдеще заличаването на дисбаланса в развитието на отделните региони в България. Ще бъде един фундамент, върху който да се градят и реализират последователни политики за Северозапада и за област Плевен.
Друг важен за нас приоритет е автомагистрала Хемус. Нейното поетапно завършване ще се отрази върху бизнеса в региона ни и ще засили инвеститорския интерес и насърчи активността и инициативите в местния и националния бизнес.
Важни за Плевен неща според мен са и обновяването на спортната база в Плевен, гарантирането на средства от държавния бюджет за поддръжката на парк Кайлъка. За това трябва да работят всички народни представители от 15 МИР Плевен, независимо коя партия и коалиция представляват.
– Какво трябва да се промени в управлението на България?
Страх и пари. Това са двата принципа, по които работи премиерът Борисов. Чрез тях можеше да получи временен успех, но след това идваше катастрофа. Хората очакват възстановяване на нормалността в управлението. След изборите, ако БСП поеме управлението на държавата, ще има едно нормализиране на процесите, стратегическо планиране, среда на равнопоставеност, както за бизнеса, така и за ползване на социалните услуги. Администрацията на всички нива ще работи без страх и натиск. Всеки кадърен и качествен човек има място в управлението. Нямат да има място за така нареченеите „калинки“, които са назначени политически, за да вземат заплати и да не правят нищо, поради липса на компетентности. Пример: бюрата по труда не да бъдат инструменти за насилие и насочване на държавен ресурс към няколко избрани фирми, близки до властта, а да станат еднакво полезни за всички представители на дребния и среден бизнес.
– Какви са очакванията Ви след изборите на 11 юли?
Нашата коалиция да има едно определящо представителство в новото Народно събрание, което да гарантира нормално и стабилно управление след „ерата Борисов“. Проблемите на всеки един гражданин да бъдат поставяни и решавани, да има план за развитие на всеки един регион. Искам да съм народен представител на едни себеуважаващи се, горди и живеещи в благополучие жители на Плевен и областта. В тази посока работих като народен представител и ще продължа да работя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: