НАП плати още 480 хил. лв. на фирмите във фаза 3 на програмата за подкрепа с оборотен капитал

08.07.2021 11:31

 

Приходната агенция плати близо 480 хил. лева по трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на общо 89 фирми. Одобрените кандидати бяха обявени със заповед на изпълнителния директор на НАП от 7 юли 2021 г.

Средства ще се изплащат и през следващите дни, а одобрените кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“, в сайта на приходната агенция.

От НАП напомнят, че в трета фаза на програмата са предвидени 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. По първите две фази са изплатени над 120 млн. лева, допълват от Агенцията.

Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика „Често задавани въпроси и техните отговори“ в сайта на НАП.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на[email protected]или на информационния телефон на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: