Двама надрусани шофьори са засечени в Плевенско

07.07.2021 9:30

Тази нощ около 01.45 часа в град Червен бряг на улица „Християнска“ е спрян лек автомобил „Фолксваген Поло“. Установена е самоличността на водача – 22-годишен местен жител.  При извършената проверка с техническо. средство дрегер „Drug check-3000“ е установено, че управлява МПС под въздействието на наркотични вещества – амфетамин, метаамфетамин и тетрахидроканабинол, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът е  отказал да даде кръвна проба за лабораторно изследване във ФСМП – Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен . По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“. ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Бързо производство е образувано в РУ-Пордим за управление на моторно превозно средство под въздействието на наркотици, съобщават още от Пресцентъра на Полицията в Плевен. На 3 юли около 04:00 часа в село Тотлебен бил проверен 21-годишен водач на „Форд Фокус“. Дрегер дръгтест е отчел употреба на наркотични вещества – амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е прокуратурата в Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: