Таланливите ученици от Пордим с призови награди от национален фолклорен конкурс

06.07.2021 8:30

Таланливите ученици от Пордим с призови награди от Национален фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ във Варна. Това информира Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България, които са помогнали на младежите да участват в конкурса.

На първо място са наградени Алишан Апостолов с ръководител Иван Симеонов и Юлиян Карагьозов, второ място грабнаха Габриела Глориева и Ана-Мария Атанасова с ръководител Борислава Симеонова, Ачко Андонов и камерна група с ръководител Красимир Калинков, трети места спечелиха Борислав Петров с ръководител Светлин Маринов, и Емил Младенов с ръководител Християн Ангелов и Виолина Бисерова и трио „Гайдуница“ и за вокално трио „Пордим“ с ръководител Борислава Симеонова. Професионалното жури на конкурса награди и за най – добър педагог учителите Борислава Симеонова и Красимир Калинков.
„Националното сдружение на сираците в България се гордее с успехите на децата и сме щастливи, че имахме възможността да подкрепим децата за тяхното участие на конкурса. Благодарим сърдечно на „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД за осигурения транспорт на 22 деца и ръководители до морето и обратно, благодарим на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Варна и на парк хотел „Тинтява“ за осигурените нощувки и храна по време на престоя на децата. Огромни благодарности изказваме и към нашите приятели и партньори от „ALADIN FOODS“, които осигуряваха вкусни пици и айрян на участниците по време на конкурса. Силно се надяваме да има повече добри хора, които да подкрепят талантливите деца, защото те пазят българския фолклор и традиции. Благодарим и на директорката на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Пордим Емилия Василева за дългогодишното партньорство“, казва Михайлов.
Снимки: личен архив
#тагове:

НАЙ-НОВИ: