Как да бъдат успешни и полезни на родния си град обсъждаха младежи в Плевен

06.07.2021 10:52

Как да бъдат успешни и полезни на родния си град, обсъждаха на среща в Плевен младежи от различни сфери. Дискусията се проведе по инициатива на Веселка Лилова – общински съветник от състава на Общински съвет – Плевен, с идеята да се покаже на младите у нас, че в България и в родното им място винаги има възможност за професионална реализация и развитие, когато са добре подготвени и има нужното желание.

„Идеята на тази среща бе да покажем и разкажем как младите хора у нас могат да имат живота и кариерата, която искат, и в родното си място, близо до своето семейство и приятелите си. Затова е важен и личният пример. Аз също съм имала своите колебания на тази възраст. Тогава, благодарение на подкрепата от близки и приятели, избрах Плевен и никога не съм съжалявала за избора да остана и да се развивам в родния си град. Успешната професионална реализация не означава задължително кариера извън България или извън родното място“, сподели Веселка Лилова.

За успеха и пътя към него говори модераторът на срещата психологът Екатерина Йорданова. В дискусията се включи и Валери Лачовски, който също разказа за решението си да избере родния си град за своя професионална и лична реализация.

По време на срещата бяха поставени редица въпроси – за важността на образованието и добрата подготовка за успешната професионална реализация, за мотивацията, за подкрепата и за уменията за работа в екип. На финала присъстващите имаха възможност да чуят изпълненията и на един млад и талантлив плевенчанин – Георги Чапанов, избрал музиката за свое професионално поприще.

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: