Филиз Хюсменова в Плевен: Ако ние не възпитаваме в толерантност, ще получим дискриминация и расизъм!

06.07.2021 11:56

Семинар на тема „Ролята на жените в политиките за преодоляване на етническите и верски предразсъдъци, предотвратяване на прояви на дискриминация и възпитаване в толерантност“, с участието на предсатвителки на женските дружества на ДПС в област Плевен, се проведе на 6 юни. В него взеха участие членът на Централното оперативно бюро на партията и дългогодишен евродепутат Филиз Хюсменова, водачът на листата на ДПС от 15 МИР Плевен Велислава Кръстева и областният председател Марио Рангелов.


„По време на обиколките ни из областта срещаме много сигнали за прояви на дискриминация спрямо деца и младежи – недопускане в дискотека, в басейни… Подготвихме подписка до областния управител за вземане на мерки срещу тези прояви.“, каза в началото на срещата областният председател на женското дружество на ДПС Шенджан Куртанова.
Областният председател на ДПС Плевен Марио Рангелов приветства участничките в семинара. Той изрази притеснението си, че партията отново ще са наложи да се бори на тази избори за права и свободи, като визира започналата подписка на една коалиция за забрана на ДПС. „Вярвам, че с жена като водач на листата на ДПС в 15 МИР Плевен, вие ще направите така ,че на тези избори да не се притесняваме, дали ще имаме мандат.“, обърна се към участничките в семинара областният лидер на ДПС. Според него Велислава Кръстева е доказала вече, че може, знае и разбира, как се прави политика.


„Като български граждани ние искаме толерантно общество. Толерантността означава уважение, разбиране на многообразието от ценности и култури в света. Толерантността не е примирение, не е търпимост, снизхождение, а активно участие в защита на универсалните човешки права и свободи.“, заяви пред участничките в събитието Филиз Хюсменова. И още: От създаване преди 30 години на партията сме обречени да се борим за нашите права и свободи. Толерантноста е първичното в едно общество. Дискриминацията и расизмът са вторични уродливи явления. Ако ние не възпитаваме в толерантност, ще получим дискриминация и расизъм.
„Независимо къде живеем, каква религия изповядваме, какъв етнос представляваме, какви увреждания имаме, ние можем по различен начин да представим себе си и нашите съкровени неща. Различното разбиране, различното убеждение, различното действие, е богатство. То е дар, а не заплаха. – коментира членът на ЦОП на ДПС Филиз Хюсменова. – Когато една държава е бедна, се проявява нетърпимост към различния, към другия. Другата много съществена причина е политическият език на омраза, сривът на ценностната система, на образователната система и липсата на възпитание в семейството.“
Филиз Хюсменова изрази на срещата своята категорична подкрепа за водача на листата в 15 МИР Плевен Велислава Кръстева: „Жените политици могат да говорят на висок тлас по тези теми и да въздействат, а вашият водач на листата е еманация на това. От 20 години работим рамо до рамо. Тя е човекът, който комуникира между нас, между партията и медиите, между лидера и медиите. Да бъде добър комуникатор е особено ценно качество и предимство за един политик. Тя е човек много отворен към културата, обичаите и ценностите на другите. Тя може да бъде много силен глас на жените в парламента.“


Питали са ме много пъти „защо ДПС?“. Защото това е любов, а тя, както знаем, няма обяснение. Обичам нашата партия. Обичам усещането да сме. Това сподели с участниците в семинара Велислава Кръстева.
„30 години ни мразят. Опитват, кой да ни трие, кой да ни изчегъртва… И 30 години ние отстояваме, събираме се в себе си, взимаме си силата от себе си. Защото сме истински, защото сме букет, защото сме различни и в това ни е чарът.“, заяви още Кръстева на семинара.
„За пореден път трябва да се справим, защото нашият регион не може и не бива да остава без депутат. Имаме много важна задача оттук насетне – да се справим с омразата, която засяга всички, но най-вече децата. Ние, жените, имаме специална роля!“, категорична е Велислава Кръстева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: