Зачестяват пожарите в сухи треви, 30 дка нива с ечемик изгоря край Никопол

06.07.2021 10:09

За периода от 2 юли до днес – 6 юли, служители от РДПБЗН – Плевен са погасили пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в различни землища и населени места в областта. Инцидентите са регистрирани в землището на селата Буковлък, Черковица, Бохот, Садовец, Загражден, Гиген, в град Плевен на улица „Осъм“, в село Загражден на улица „Васил Коларов“,  в село Горна Митрополия на улица „Панайот Хитов“, в град Славяново на улица „Лиляна Димитрова“, в град Червен бряг, в град Гулянци, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 3 юли в 18:09 часа в РСПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в стърнище в землището на града. Бързата реакция на огнеборците е спасила 30 дка с посеви в близост.  На 4 юли в 16:30 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в землището на град Червен бряг в посока град Луковит. При пристигане на място огнеборците са установили, че гори лек автомобил „Фолксваген“. Предполагаемата причина за запалването му е техническа неизправност. Колата е напълно унищожена. Пламъците са се прехвърлили в сухи треви и храсти на площ 150 дка.

На 3 юли пожар в нива унищожи 30 дка посеви ечемик в землището на град Никопол. Сигнал за инцидента е постъпил в 01:05 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен. Причините за произшествието са в процес на установяване. Служители от РСПБЗН – Никопол са локализирани и потушили пожара.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: