ФТК „Българско хоро“ с отлично представяне на национален фестивал

05.07.2021 14:06
Танцьорите от Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ – Плевен, с ръководители Олга и Минко Мустакови, се представиха блестящо на Националния фестивал-надиграване „Заигра се хоро голямо“, който се проведе в Етнографски комплекс Дамасцена, с. Скобелево.
Стотици любители на традициите и народните хора от всички фолклорни области на България показаха своите хореографии. В Националния фестивал-надиграване, провел се от 2 до 4 юли с разнообразна и наситена програма, участваха 27 фолклорни формации – от Плевен, София, Крумовград, Габрово, Стара Загора, Габрово, Казанлък, Скобелево, Шейново, Енина, Сахране, Бузовград и др.
Плевенчани за пореден път показаха висок професионализъм, отлични танцувални умения и атрактивно присъствие на сцената на Етнографски комплекс Дамасцена. Танцьорите от ФТК „Българско хоро“ изпълниха три танца от репертоара си, като за пореден път защитиха името на клуба и на Плевен.
Преди това участваха в хоротеки и други събития, а в неделя присъстваха на открит урок с Асен Павлов – художествен ръководител и хореограф на ансамбъл „Чинари“.
Всички участници в надиграването получиха грамота от организаторите, арт статуетка на роза – символ на комплекса, и подаръци от комплекс Дамасцена.
Събитието се организира от СНЦ „Приятели на фолклора“ с председател Ваня Минчева, съвместно с любезните домакини от етнографски комплекс Дамасцена. Сдружението организира надиграване за втори път, но тази година е в много по-голям мащаб.
Снимки: kazanlak.com
#тагове:

НАЙ-НОВИ: