Стефан Бурджев: Искам да съм народен представител на едни себеуважаващи се, горди и живеещи в благополучие жители на Плевен и областта!

05.07.2021 10:35

Стефан Бурджев е роден на 14 юни 1986 г. Завършил е бакалавърска степен „Публична Администрация“, магистър по „Икономика“. Семеен е – с две деца. Работи в сферата на медиите и интернет комуникациите от 8 години, както и в семейната ферма с дейност, свързана със земеделие и животновъдство.
Член на БСП от 2009 година. Член на Националния съвет на БСП. Секретар на Изпълнителното бюро на БСП с ресор „Организационно направление“.
Народен представител от коалиция „БСП за България“ в 44-тото Народно събрание. Член на Комисията по външна политика, зам.-председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.
Стефан Бурджев е кандидат за народен представител в 15 МИР – Плевен от листата на коалиция „БСП за България“. Можете да го подкрепите на изборите на 11 юли като гласувате за него с №4 в интегралната бюлетина и преференция №108.

Политиката е борба, борба да наложиш своята визия, своя личен пример за решаване проблемите на хората. Трябва от една страна да защитаваш гражданския интерес, от друга – да се противопоставяш на институционален, икономически и олигархически натиск. Това е категоричната позиция на Стефан Бурджев, народен представител в 44-тото Народно събрание и кандидат за народен представител на Коалиция „БСП за България” за 15-ти МИР – Плевен.
Като народен представител от Плевен и Плевенски регион Стефан Бурджев бе един от най-активните в работата си депутати в рамките на 44-тото Народно събрание. Фактите говорят сами по себе си за това: над 50 питания в рамките на парламентарния контрол, свързани с различни актуални проблеми, касаещи интересите на гражданите от големи и малки населени места от област Плевен; участие в изготвянето и внасянето на множество законопроекти на коалиция „БСП за България“; коментари, позиции и интервюта по актуални политически въпроси в национални и регионални медии.
„Като народен представител никога не съм губил връзките с хората в селата и градовете. Проведох десетки срещи, разговарях със стотици хора за обществени и лични проблеми. Стараех се където и с каквото мога да помогна.“, категоричен е Стефан Бурджев. Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП, който е и осми в кандидатската листа на лявата коалиция за 15-ти МИР – Плевен за предстоящите парламентарни избори, коментира две свои лични битки, които като народен представител е довел до успешен край и са предотвратени големи екологични катастрофи: „Пресякох незаконен добив в големи размери на инертни материали близо до река Вит в община Долна Митрополия в местност от НАТУРА 2000 и то на цената на лични проблеми.“ След неговия сигнал и предоставени документи случаят е предаден на Прокуратурата. Другият разрешен проблем е свързан със завода – замърсител до село Черквица, чийто отпадъци са изливани в река Осъм, а по този начин достигат и до река Дунав. Това е една част от моите големи битки срещу корупцията и липсата на контрол в екологията, подчертава Бурджев.


За мен е важно Плевен и областта да са във фокуса на държавното управление. Не е тайна, че през последните години Плевен е изключително пренебрегван и унижаван регион. Проблемите на всеки един гражданин трябва да бъдат поставяни и решавани, да има план за развитие на всеки един регион. Искам да съм народен представител на едни себеуважаващи се, горди и живеещи в благополучие жители на Плевен и областта. В тази посока работих като народен представител и ще продължа да работя, категоричен е Стефан Бурджев. И още: Крайно време е да решим, дали искаме да вървим спокойно, балансирано, обединено и планирано към развитието ни като общество и като нация или да се хвалим с постижения на парче и да задоволяваме индивидуални претенции!
Модата на популизма и национализма, която не подминава и нашата държава, политикът Стефан Бурджев коментира така: „Като всяка „мода“ и тя, според мен, ще бъде временно явление. Все пак трябва да се внимава – както с тона в предизборната кампания, така и с обещанията. Агресията и лъжата са еднакво опасни. Те оформят профила на нездрави и опасни за обществото политици. Радвам се, че в Програма на БСП са залегнали конкретни и изпълними неща, свързани с образованието, културата и опазване на националните ни ценности и идентичност. Примерно – целеви образователни програми, свързани с националното самосъзнание, с българската история, литература и култура; силно присъствие на българската история, литература, изкуство и музика в учебните образователни програми; ангажимент на държавата към образованието на българските деца, живеещи в чужбина…
„Истинският патриотизъм се кове на училищната скамейка и калява в семейството, в обществената ангажираност на всеки от нас в родолюбиви каузи!“, смята Стефан Бурджев, който определя себе си като млад, енергичен и последователен политик – с опит, знания и изградени позиции.
Стефан Бурджев е кандидат за народен представител в 15 МИР – Плевен от листата на коалиция „БСП за България“. Можете да го подкрепите като гласувате за него с №4 в интегралната бюлетина и преференция №108.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: