Стартира изплащането на средствата към засегнатите от противоепидемичните мерки фирми

05.07.2021 8:40

Стартира изплащането на средствата по трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. Със заповед на изпълнителния директор на НАП, издадена на 2 юли 2021 г., приходната агенция плати над 1,1 милиона лева на общо 355 фирми, засегнати от противоепидемичните мерки.

Близо 2 800 дружества са поискали подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Общият размер на поисканата безвъзмездна финансова помощ е почти 30 млн. лв.

По първите две фази на програмата за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства са изплатени над 120 млн. лева, припомнят от НАП.

Приходната агенция ще продължи да изплаща средствата през следващите седмици, а одобрените кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката„Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция.

Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика „Често задавани въпроси и техните отговори“ в сайта на НАП.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и наe-mail:[email protected] или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: