ПП Възраждане: Искаме младите хора да остават в Плевен, да отглеждат деца, да развиват своя град и страната

05.07.2021 10:02

Искаме младите хора да остават в Плевен, да отглеждат деца и да развиват своя град и страната. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен Данаил Раденцов – областен координатор на ПП „Възраждане“, при представяне на листата на кандидат-депутатите.
Той подчерта, че листата на ПП Възраждане за 15 МИР – Плевен е представена предимно от млади хора, които са останали да живеят в Плевен, създали са семейства и искат да останат в България. Раденцов посочи, че в момента в Плевен инвестициите са оскъдни, а заплатите – ниски, което е причина хората да търсят препитание предимно в чужбина. Според него връзката между местната и централната власт е прекъсната, а туризмът не се развива, въпреки че има голям потенциал.

Друг проблем е липсата на многофункционална зала и модерна инфраструктура за спорт, допълни Раденцов. Плевен е създал световни и олимпийски шампиони, а днес няма децата къде да спортуват, коментира той. И призова имащите право на вот да гласуват за партия „Възраждане“ с номер 11 на 11 юли.

Водачът на листата, Ивелин Първанов, разви темата за състоянието на Българската армия и за последния инцидент с боени зтребител. Той посочи, че авиоучилището в гр. Долна Митрополия е било „свито“, а Школата за запасни офицери в Плевен – закрита. Той припомни и големите удари, както ги нарече, нанесени на икономиката в региона – „БЕТА“ гр. Червен Бряг и рафинерията „Плама“. По думите му, нужни са инвестиции за пътна инфраструктура в Северна България, което е условие за идване на големи инвеститори.

Първанов се противопостави на плановете „да изчезне българският лев и да влезе страната ни в Еврозоната“. Категоричен е, че за такава стъпка трябва да има референдум. Не трябва да си представяме, че въвеждане на еврото означава благоденствие, каза той. Водачът на листата отбеляза идеите на ПП „Възраждане“ за развитие на военнопромишления комплекс, за опазване на гражданските права и други. Специално подчерта загубите на страната ни, че е забавила построяването на АЕЦ „Белене“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: