Найден Зеленогорски: Необходим е нов инвестиционен проект на територията на АЕЦ Белене

05.07.2021 8:31

Идеята на „Демократична България – Обединение” е да се прекрати строежа на АЕЦ Белене и се разработи принципно нов инвестиционен проект за изграждане на газова централа. Трябва да се изследва възможността площадката на централата да се превърне в икономическа зона с високотехнологично производство и голям логистичен център. Това заяви в гр. Белене Найден Зеленогорски, водач на листата на Демократична България в Плевен. Той бе на посещение в града заедно с кандидатите за народни представители Николай Любенов и Георги Караджов по повод петото издание на „Фестивал на река Дунав”, организиран от Община Белене.

Според  „Демократична България” изграждането на АЕЦ Белене трябва да бъде спряно поради разположението на площадката в район с висок сеизмичен риск и необходимостта от огромни начални разходи, което неминуемо ще доведе до генериране на много скъпа енергия. От коалицията предлагат доставеното за централата оборудване да се продаде или да се използва в работещите блокове на АЕЦ „Козлодуй”.

Обезлюдяването на малките населени места, липсата на работни места и ниските пенсии, развитие на селски туризъм, както и необходимостта от инвестиции в зеленчукопроизводството, лозарството и овощарството, бяха част от темите, които кандидатите за народни представители от „Демократична България” обсъдиха с жителите на Козар Белене, Стежерово, Българене, Обнова и Малчика.

С голям концерт на 8-ми юли „Демократична България – Обединение ” закрива официално предизборната си кампания. Концертът е с участието на група „Криминале”, Биляна Добрева и Васко Кръпката, започва от 19 ч. пред Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: