ДПС с кауза област Плевен да бъде зона, свободна от омраза

05.07.2021 15:31

От днес ДПС стартира инициативата си за събиране на подписка, за да бъде област Плевен обявена за зона, свободна от омраза. Тя ще продължи в оставащите дни до изборите и след това ще бъде внесена при областния управител на област Плевен.

„В рамките на предизборната кампания, и не само, наблюдавам засилващи се негативни явления, от които ние като общество лека-полека досега трябваше да сме освободили. Това са етническа дискриминация, откровена нетолерантност, ксенофобия, които са проникнали дълбоко в ежедневието на хората. Това е явление, което наблюдавам в цялата област и е явление, пред което и институциите, и обществото си затварят очите“. Това коментира днес Велислава Кръстева, водач на листата на ДПС за 15-ти МИР -Плевен, при стартиране на инициативата в централната част на града.

„Ако не се противопоставим сега, рискуваме в много скоро време да имаме сериозни проблеми като общество, които ще бъдат посети днес и ще се превърнат в онези бури, които ние не бихме искали да имаме като европейска държава. Затова започнахме нашата кауза област Плевен да бъде обявена за зона, свободна от омраза. Това е нашият вик към обществото срещу допускането на тези явления. Това е нашият вик, с който искаме да обърнем внимание не просто на институциите, а на всеки човек. Това е нашият призив всички да се замислим какво следва от това, например, че децата в един и същи клас са разделени на по-светли и на по-тъмни“, добави още Кръстева.

И подчерта, че ДПС отговаря винаги на омразата с любов. „ДПС винаги е изповядвала ценности като толерантност, заедност и заедността като философска категория, която означава необходимостта от различния друг, не просто търпимостта към различния друг, а необходимостта от него, така че ти да осмисляш себе си през това да намираш различния и заедно да можете да продължавате напред“, обясни кандидатът за депутат от ДПС.

Велислава Кръстева каза още, че кампанията на ДПС в региона протича в лични срещи, в разговори за необходимостта от стратегия за област Плевен. „Нашата област е оставена без посока за развитие, не случайно тя е първенец по брой млади и трудоспособни хора, които напускат държавата. Област Плевен няма стратегия за развитие на региона, така че той да е привлекатален за инвеститори, за младите хора, които да получат професионална реализация и добро заплащане“, подчерта още Кръстева.

Според нея на 4 април избирателите са дали знак, че е нужен рестарт на държавността, но той не е бил разчетен от политиците. „Когато избирателят не дава възможност да бъде съставено правителство от една партия, от две партии, от три партии, тогава това е знак, че е време да се води диалог, да се очертаят приоритетите и след това да се натоварят тези, които ще могат да ги изпълнят“, каза още водачът на листата на ДПС в Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: