Д-р Калин Поповски: Българските патриоти са разумен коректив и на Десницата, и на Левицата!

02.07.2021 10:48

Д-р Калин Поповски е от водещите акушер-гинеколози у нас. Кандидат за депутат от КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля, НФСБ“ за 15 МИР Плевен. Роден е на 6 март 1965 година в София. По време на мандата си в 44-ото Народно събрание предложи медицинските сестри да получават безплатно образование, за да може здравната система да навакса с кадровата криза.


– Направеното от ВМРО за Плевен и региона в мандата на 44-то Народно събрание?
В мандата на 44-ото Народно събрание успяхме да осигурим на два пъти по 1 милион лева за Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Първият е вложен за ремонти на материалната база. Вторият е инвестиран за апарат от най-ново поколение за инвазивната кардиология, който вече работи.
Връщането на самостоятелния статут на военното училище в Долна Митрополия стана факт благодарение на инициативата и усилията на Красимир Каракачанов в качеството му на вицепремиер в последното правителство. Това даде допълнителни възможности за развитието на ВВВУ “Георги Бенковски“, както и добри перспективи пред общините Плевен и Долна Митрополия.
В бившето училище „Марин Дринов“ ще бъде дислоциран нов факултет на военното ни училище, като инициативата за решението на Общински съвет Плевен за преотстъпването на сградата също е на общинските съветници от ВМРО Плевен.
Факт е и най-големият у нас войнишки паметник за героите от Дойран, като за реализацията му ВМРО дари общо над 30 000лв. Отделно, от военното министрество бяха дадени отработени гилзи за материала за изграждане на фигуралната композиция на паметника.
Благодарение на подкрепата на Красимир Каракачанов като министър и вицепремиер Плевен получи 1 милион лева за поддръжка на парка „Кайлъка“, както и бе изграден временен понтонен мост над река Искър при село Чомаковци,.
– Краткият Ви коментар за 45-тото Народно събрание, което се задържа около месец?
Това бе един бутафорен парламент, който за пръв път в новата българска история не можа да избере правителство и въпреки това имаше наглостта да се опита да промени законодателството в няколко посоки, включително и Изборния кодекс. Последното доведе до едни уникални парадокси. Решението за увеличаване броя на секциите за гласуване доведе до това, че регистрираните в Република Турция секции за гласуване да станат от 35 – 121…
Надявам се в 46-тия Парламент да има избрано вече правителство, да бъдат поправени пропуските в някои закони. Световната пандемия засегна тежко здравната система на България. Пострадаха много бизнеси и държавата трябваше да им помага чрез различни социални мерки. Около 3 млрд лева й струваше пакета от мерки само за 9 месеца до новата година.
– Кое обединява патрньорите в Коалицията ?
Решихме да обединим целия патриотичен спектър в България, който е около 300 000 души. Стигна се до споразумение с НФСБ и ПП Воля. Във формата отказаха да участват ПП Атака и ПП Възраждане.
Програмите на трите партии в патриотичната коалиция са много близки. Вижданията ни относно евроатлантическата ориентация на България са ясни. Но ние сме също „за“ това да има ядрена енергетика, да има газопреносна мрежа. Подкрепяме категорично всички патриотични проекти, важни за икономиката на България. Ще продължаваме да защитаваме българщината в и извън България.
– Местните приоритети на Българските патриоти?
Надявам се на разумна работа на следващия парламент и на първо място магистрала Хемус да стигне по утвърдения за изграждането й график и до разклоението за Плевен. Друго важно за нас е намирането на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене и да рестартира проекта.
Трябва да се довърши Спортната зала в Плевен като бъдат отпуснати необходимите за реализация на проекта средства. Наложително е да се обърне внимание въобще на състоянието на спортната инфраструктура в Плевен, което, очевидно за всички, е окаяно. Казвал съм го и преди: срамота е един град като Плевен да няма спортна зала и приличен стадион. Това са неща, които могат да станат факт само с помощта на новото правителство, тъй като средствата в общинския бюджет са минимални и ограничени.
Ще работим за трайното решаване на проблема със статута и поддръжката на парк „Кайлъка“. В държавния бюджет трябва отново да бъдат гласуване средства за това, както и да се използва капацитета и ресурса на общинската фирма „Паркстрой“.
– Политиката Ви в сектор Здравеопазване?
Като основен автор в програмата ни за развитие на българското здравеопазване ще отбележа, че една от основните ни идеи е държавните болници да бъдат пререгистрирани по чл.5 от Закона за лечебните заведения, което означава по-голям ангажимент на държавата към тяхната издръжка. Те са гръбнака на българското здравеопазване и заслужават допълнително финансиране.
Предлагаме също част от пътеките да бъдат изведени в доболничната помощ, с което, без да се намали качеството на обслужване на пациентите, ще бъдат оптимизирани разходите на Здравната каса.
– Защо да гласуваме за КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля, НФСБ“?
Подкрепете ни с номер 16 в интегралната бюлетина. Българските патриоти сме доказали, че сме един разумен коректив и на Десницата, и на Левицата, за да няма уклони нито към Брюксел, нито към Москва!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: