Община Червен бряг със спешни мерки в помощ на гражданите след опустошителната градушка

02.07.2021 15:45

Община Червен бряг предприе светкавични мерки след опустошителната градушка, която се изсипа над града вчера. Ще направим всичко по силите си да помогнем на всеки един наш съгражданин, категоричен е кметът д-р Цветан Костадинов.

Още сутринта кметът събра Комисията по бедствия и аварии, а в момента тече оценка на щетите. Градушката нанесе огромни поражения върху личното имущество на гражданите и редица обществени сгради. Изпочупени са прозорци на жилища, общински и държавниимоти, къщи и стъкла на автомобили. Щети има и по сградата на Общината. За щастие, няма пострадали хора.

Вече има отворени телефонни линии за приемане на сигнали от граждани за нанесени имуществени щети по сгради:

0659 9 27 08

0659 9 26 30

0886 40 53 39

0884 45 34 46

Пред сградата на Общината е разкрит и временен кризисен пункт за подаване на сигнали. Сигнали може да се подават и в ЦИУГ /Центъра за информация и услуги на гражданите/. За селищата от общината сигналите се подават в съответните кметства.

Тъй като в Червен бряг има много изпочупени прозорци на жилищни и обществени сгради, Общината се обръща за съдействие и към фирмите в стъкларския бранш. Ако има такива, които имат желание да помогнат и да бъдат съпричастни, могат да направят целево дарение, с което бързо да поставим нови стъкла и прозорци, казват от местната управа.

Междувременно, Общината работи по почистването на улиците от падналите клони и дървета вследствие на градушката.Благодарим на всички съграждани, които ни помагат и се включват в почистването и на междублоковите пространства.

Кметът Костадинов обяви, че след като бъдат обобщени данните за стойността на щетите, ще отправи искане за помощ към Държавната комисия по бедствия и аварии. Той инициира и среща със застрахователните агенции в града.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: