Задържан е надрусан шофьор, в имота му в село Дъбован са открити наркотици

02.07.2021 9:30

За шофиране под въздействието на наркотици и за притежаване на наркотици е задържан 31-годишен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера около 13:00 часа в село Дъбован е спрян „Ситроен“, с водач 31-годишен от град Троян. Техническо средство „Дрегер дръг чек-3000″ е отчело положителна проба на наркотично вещество – амфетамин. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в поделение на МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо полицейско производство за престъпление по 343 „б“, ал.3 от НК.

При последвало претърсване и изземване в имот, обитаван от 31-годишния в село Дъбован, са намерени и иззети три полиетиленови плика с размери 16 х 12 см., съдържащи суха тревиста маса, която след направен полеви наркотест реагира на марихуана, две везни с остатъци от бяло кристалообразно вещество, девет пликчета, съдържащи семена – канабис. В дворното място на имота са установени четири растения с височина от 12 см. до 36 см., наподобяващи марихуана. Предстоят експертизи. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: