Планираните ремонти са важни за сигурността на топлоподаването в Плевен

01.07.2021 8:27

„Топлофикация – Плевен“ започва годишните планови ремонтни дейности на съоръженията и топлопреносната мрежа. „В момента работим по рехабилитацията на топлопроводa на ул. „Ген.-лейтенант Атанас Стефанов“. Старият тръбопровод ще бъде подменен с нови предварително изолирани тръби, с цел подобряване на ефективността на предоставяните услуги – парно и топла вода.“, обясняват от дружеството.

„Всяка година през летните месеци извършваме нашата профилактика и планови ремонтни дейности. Тяхната цел е да бъдат направени подобрения на участъци по мрежата и абонатните станции, където има тази необходимост.“, заяви инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“. По думите му за тях е важно да гарантират сигурност на топлоподаването през зимата.  „Нашата цел е клиентите ни да получават модерно централно отопление и по-чист въздух“, допълни той.

Инж. Василев посочи, че инвестират в производствотона  екологична енергия с модерни мощности. „Приоритет и занапред ще бъдат инвестиции, с които ще осигуряваме още по-качествено топлоподаване в града“, каза инж. Василев. „Проектите, върху които ще се фокусираме, са насочени към увеличаване на дела на комбинираното производството на топлинна и електрическа енергия. Намерението ни ще се реализира чрез изграждане на  заместващи производствени мощности за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия.“, посочи инж. Василев. „Това е в унисон със Стратегията за енергийна ефективност на страната ни, която е разработена, за да отговаря на европейските политики в сектора. Надяваме се реализирането на  тези начинания да има положително отражение и върху цената за крайния потребител на нашите услуги.“, сподели директорът на „Топлофикация Плевен“.

За „Топлофикация Плевен“ една от най-важните ползи от топлоенергията, добивана по високоефективен и екологичен начин, е опазването на природата и максималното оползотворяване на горивните ресурси. „Дружеството ни работи с природен газ, спазвайки всички изисквания на европейското и национално законодателство за опазване на околната среда. Извършваме денонощен мониторинг на изходящите емисии и резултатите ежемесечно се предоставят на РИОСВ-гр. Плевен.“, заяви инж. Василев.

„По време на ремонтните дейности, молим отговорниците на абонатните станции на съответните сгради да прекратятподаването на студена вода към подгревателите за топла вода за времето на ремонта“, напомниха от дружеството.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: