Шестият международен фестивал за маримба и ударни инструменти започва тази вечер в Плевен

01.07.2021 8:41

Шестият международен фестивал за маримба и ударни инструменти започва тази вечер в Плевен.  Музикалният форум се провежда под патронажа на кмета Георг Спартански и е част от Културния календар на Плевен, с участието и подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Откриването ще е с концерт, посветен на 60-ата годишнина на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Участие ще вземат Ансамбъл за ударни инструменти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, в който се изявяват трима възпитаници на плевенската перкусионна школа – Златина Иванова, Цветослав Цветанов и Чарли Милов, Ансамбъл „Акцент“ при НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен и трио SR9 от Франция. Първият концерт на фестивала тази вечер ще започне в 20 часа в двора на Регионален исторически музей – Плевен.

Всеки ден от 1 до 5 юли ще се провеждат майсторски класове по утвърден график от лекторите: Трио SR9, Жан-Батист Льоклер, Василена Серафимова, Мариана Беднарска и Тил Лингерберг. 

За първи път в рамките на фестивала ще има онлайн лекции с трима водещи перкусионисти и маримбисти на световната сцена – Майкъл Бърит и Кейси Канджелози от САЩ и Теодор Милков от Гърция.

Ето и пълната програма:

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: