Предсрочно може да бъде завършен ремонтът на надлеза за „Сторгозия”

01.07.2021 12:40

Предсрочно може да бъде завършен ремонтът на надлеза за кв. „Сторгозия”, както и на ул. „Северна” на Индустриаланата зона на Плевен. Това обяви на пресконференция по повод старта на проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен – етап 2“ зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев. Той добави, че има уверението на строителите, че надлезът може да бъде пуснат в експлоатация в началото на септември, което е месец по-рано от предвидения срок. По ул. „Вит” при започване на ремонтните дейности е имало проблеми с подземната инфраструктура, но всичко вече е отстранено и дейностите и там се извършват по график.

Зам.-кметът Милев призова жителите на жк “Сторгозия” и на останалите обекти, които са в процес на  ремонтни дейности за малко повече търпение на причиненото им временно неудобство, за да имат възможността да се радват на обновена градска среда.

От ръководителя на проекта Евгени Генов бе представена презентация относно очакваните резултати от проекта, а именно, постигане на ресурсна ефективност, намаляване на вредното въздействие върху околната среда и климатичните промени, както и допълващо подобряване състоянието на улична мрежа на Плевен.

Ще припомним, че по проекта са обхванати три обекта: „Реконструкция на улица „Вит“ – от фирма „ИЗОБОР“ до кръстовището с ул. „Втора задгарова“, гр. Плевен, „Реконструкция на улица „Северна“, гр. Плевен“, вкл. съоръжения към транспортна техническа инфраструктура, а именно обект: „Реконструкция на пътен надлез за жк „Сторгозия“, гр. Плевен“, където се проведе и официлната церемония „Първа копка“ за ефективен старт на строително-ремонтните дейностите.

Общата стойност на проекта е 3 974 424,43 лева, от които 85% европейско финансиране и 15% национално съфинансиране, представляващи 100%  БФП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: