Определени са участниците в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”

01.07.2021 14:58

 

Осем художници ще участват в Първия международен пленер по живопис „Плевен`2021”, който ще се проведе от 3 до 8 септември т.г. Това са Божидар Тонев, Валентин Топалов, Валентин Узунов, Росен Кръстев, Владимира Йорданова, Зоя Минева, Хинко Хинков, Юри Буков, реши Комисията за определяне на участници в Пленера на свое заседание на 14 юни. Четирима са резервните участници – Милчо Талев, Милена Младенова, Христо Вачев, Пламена Димитрова, информират от Пресцентъра на Община Плевен.

Комисията за определяне на участниците в Пленера е назначена със заповед на кмета на Община Плевен № РД-1-708/11.06.2021 г. Нейн председател е председателят на  Представителството на СБХ – Плевен, Валентин Асенов, а членове – проф. Станислав Памукчиев – член на УС на СБХ, Илиян Ангелов – художник, член на УС на СБХ – Плевен, Иван Велчев – художник, член на СБХ – Плевен, Нина Дорошенко – главен експерт в отдел „Култура и туризъм” – Община Плевен. Комисията направи подбор за участниците измежду 36 кандидати от страната. По статут Пленерът е международен, но поради въведените противоепидемични мерки, свързани с COVID-19, първото му издание ще се проведе само с български художници.

Пленерът ще бъде закрит с обща изложба на участниците, която ще отвори врати на 9 септември в 17.00 часа в залите на ХГ „Илия Бешков”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: