Общински съвет – Плевен удължи договори за безвъзмездно ползване на общински имоти от РУО – Плевен и Агенцията по вписванията

30.06.2021 12:11

Недвижими нежилищни имоти – частна общинска собственост, да бъдат предоставени безвъзмездно за управление на Регионалното управление на образованието /РУО/ и на Агенцията по вписванията, реши на последното си заседание Общинският съвет на Плевен по предложения на общинската администрация.


В Община Плевен е постъпило писмо от началника на РУО – Плевен, за удължаване срока на договора за предоставяне безвъзмездно за управление на недвижим нежилищен имот – частна общинска собственост, представляващ офис от 15.00 кв.м в административната сграда на ул. „Д. Константинов” №23 в Плевен. Посоченият имот е бил предоставен за нуждите на Инспектората с договор от 30.05.2016 г. за срок от 5 години. Постъпилото писмо е с молба този договор да бъде продължен с 10 години.
Относно вторият имот, с писмо до администрацията Изпълнителния директор на Агенцията по вписванията е поискал удължаване срока на договор от 19.07.2016 г., с който за 5 години на Агенцията е предоставен безвъзмездно за управление недвижим нежилищен имот – частна общинска собственост, офис от 14.72 кв.м в сградата на ул. „Д. Константинов” №23 в Плевен. Помещението се ползва за нуждите на Службата по вписвания и Службата по регистрация в Плевен към Регионална дирекция – Велико Търново. От Агенцията по вписванията уточняват, че въпросният имот се ползва като архивно помещение и те не разполага с друго такова, подходящо за целта.
С решения на Общински съвет – Плевен, договорите за безвъзмездно управление и за двата имота бяха удължени съответно с 10 години за РУО – Плевен, и с 5 години за Агенцията по вписванията. Консумативните разходи за текущото обслужване и поддръжка на имотите, както и данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци за посочения период ще са за сметка на ползващите ги институции.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: