„Фестивал на къдроглавия пеликан“ ще се проведе в ПП „Персина“

30.06.2021 11:31

На 2 и 3 юли Дирекция на природен парк „Персина“организира „Фестивал на къдроглавия пеликан“. Фестивалът е посветен на завръщането на къдроглавия пеликан на територията на ПП „Персина“, както и на „Международния ден на река Дунав, 29 юни“. Форматът, в който ще се осъществи, е информационно образователен с природозащитна тематика. И през двата фестивални дни ще има отворени информационни щандове, малки работилнички и ателиета, подготвили сме филми с природозащитна тематика и редица забавления за малки и големи, лектори – презентатори и др. Гости на информационните щандове и работилниците са Природните паркове на България, Българското дружество за защита на птиците, Българска фондация биоразнообразие, WWF – България, НЧ „Христо Ботев – 1892“ гр. Белене, ЦОП гр. Белене и ЦСРИ „Св. Винкенти“ гр. Белене и много други.
Фестивалът започва на 2 юли от 09:00 часа до 17:00 часа и продължава на 03 юли от 10:30 до 16:00 часа., а мястото, където ще се проведе, е Посетителският център на ПП „Персина“. Програмата и за двата дни е наситена със занимания и забавления, с подробности може да я намерите на интернет страницата на ПП „Персина“, www.persina.bg в „Новини“, като и на нашата фейсбук страница – Дирекция на Природен парк „Персина. Включете се в нашето дунавско приключение.
„Фестивал на къдроглавия пеликан“ се организира в изпълнение на проект „Животът нa пеликана“ (LIFE18/NAT/NL/000716), с подкрепата на Фондация „Америка за България“.
Текст: ДПП „Персина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: