Кметът на Червен бряг поздрави Патрицие Найманова за новите й успехи на шахматната дъска

29.06.2021 16:38
Кметът на община Червен бряг д-р Цветан Костадинов се срещна с Патрицие Найманова и я поздрави за новите й успехи на шахматната дъска.
Ще припомним, че напроведените в Китен Държавните отборни първенства за мъже и жени по класически шахмат, Патрицие беше отстъпена да се състезава за отбора на Асеновград – „Асеновец”. В състав с още 3 девойки те бяха най-младия отбор при жените. Момичетата успяха да победят сериозната конкуренция и без нито един загубен мач грабнаха златната титла, която ги направи шампиони на България по класически шахмат при жени за 2021г.
Веднага на другия ден шахматистката от Червен бряг участва в София в турнир от веригата „Има такива деца“ под патронажа на гросмайстор Антоанета Стефанова. В спортния форум се включиха близо 90 състезатели. От изиграните 7 партии, Патрицие губи само една. Това отново й донесе шампионска титла и предметна награда, както и участие в тв шоу.
Д-р Костадинов подчерта, че червенобрежките спортисти и спортни деятели не веднъж са давали повод за гордост. Те са един от най-добрите посланици, разнасяйки славата на града ни на различни национални и международни турнири и състезания. „Затова заслужават нашето специално внимание и подкрепа” – допълни кметът и припомни, че точно преди година, заедно с инж . Пламен Тачев подеха кампанията под надслов „Да подадем ръка на спорта”. Именно с най-изтъкната шахматистка на Червен бряг бе даден старт на тази инициатива тогава, когато Патрицие бе финансово подкрепена за участието й в Държавното отборно първенство по шах в Кранево.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: