Успешно завърши летателният стаж на курсантите – летци от Випуск 2021 на ВВВУ

29.06.2021 13:23

Семестриален изпит по летателна подготовка се проведе днес във Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия с курсантите-летци Випуск 2021 год. на ВВВУ „Георги Бенковски“. Летателният стаж на старши сержантите курсанти Александър Недялков, Янул Димитров, Димитър Ташев и Марти Иванов се проведе на самолет “Pilatus” РС-9М, информират от ВВУБ.

Пред изпитна комисия випускниците показаха своите знания и умения, усвоени под опитното ръководство на техните инструктори. Контролите бяха извършени от майор Валентин Иванов и майор Тихомир Тодоров. Изпитът включваше изпълнение на две задачи – техника на пилотиране в зона прост пилотаж и полети по кръга.

На проведения разбор след приключване на изпита, членовете на комисията прецизно оцениха всички елементи от изпълнените упражнения. Те единодушно заявиха, че курсантите са се справили за оценка „Отличен“. „Видяхме добро владеене на самолета, както и необходимото за всеки един полет оценка на обстановката и умения за своевременно взимане на решения”. Отчетен бе и факта, че използването на съвременния “Тренажор за полетни и навигационни процедури” на самолет „Pilatus” PC-9М паралелно с летателната подготовка дава голям принос за по-качественото и пълноценно обучение. Благодарение на него бяха отработени различни видове полетни, авиационни и аварийни процедури в представа близка до реалната.

Командно-инструкторският състав поздрави випускниците за отличното представяне и им пожела успех на предстоящите държавни изпити.

Снимки: ВВУБ – Долна Митрополия

#тагове:

НАЙ-НОВИ: