Специализирана полицейска операция е проведена на територията на РУ – Червен бряг, двама са арестувани

28.06.2021 9:10

На 26 юни за времето от 22:00 часа до 02:00 часа на територията на РУ- Червен бряг е проведена специализирана полицейска операция, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Проверени са четири питейни, увеселителни заведения и обществени места за обезпечаване на сигурността на децата. В акцията са участвали и служители от Община Червен бряг и РЗИ – Плевен.

В хода на мероприятието са проверени два търговски обекта, 15 лица и 6 МПС. Образувани са три бързи полицейски производства за нарушения, установени в село Реселец.

Около 23:15 часа в местността „Баража“ е проверен лек автомобил „Рено Лагуна“, с водач – 22-годишен от Червен бряг. Той предава на полицейските служители топче от алуминиево фолио с размери 1,5 х 2.5 см., съдържащо суха зелена листна маса и съцветие, по негови данни марихуана за лична употреба. Съставен е протокол. От извършената проверка е установено, че 22-годишният е неправоспособен. Извършена е проба с техническо средство „Drug chek 3000“. Уредът отчита, че шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е направил отказ за взимане на кръвна проба във ФСМП – Червен бряг. Неговият спътник – 23-годишен, също от Червен бряг, предава на проверяващите прозрачно пликче с размери 2 х 2.5 см., съдържащо суха зелена листна маса и две съцветия, по негови данни – марихуана за лична употреба. Пликчето със съдържанието му е предадено с протокол. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Младежите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен.

В рамките на спецакцията са съставени един акт по Наредбата на общински съвет – Червен бряг за нарушаване на нощната тишина, два акта по Закона за движение по пътищата и една покана от РЗИ към управител на питейно заведение за взимане на административно отношение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: