12 години затвор за рецидивист, ограбил 90-годишен дядо в плевенско село

24.06.2021 15:36

Окръжен съд – Плевен е постановил днес присъда, с която е признал Т.С. за виновен в извършен грабеж на 90-годишен мъж в с.Ореховица. Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Плевен.

35-годишният обвиняем е признат за виновен за това, че на 12.05.2020 г., в с.Ореховица, обл. Плевен, при условията на опасен рецидив отнел сумата от 90 лева от владението на собственика В. М., с намерението противозаконно да я присвои, като му нанесъл удари в областта на тялото и главата. За извършеното престъпление, съдът наложи наказание от дванадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим, информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Заради инцидента и проведената специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на 19.05.2020 г.,  главният прокурор Иван Гешев посети плевенското село, където се срещна със семейството на пострадалия мъж,  кмета и местни жителии потвърди намеренията на прокуратурата за засилено противодействие срещу битовата престъпност.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: