Александър Николов, кандидат за депутат, ГЕРБ: Имаме условията да бъдем най-добрият град за живеене и аз знам как да го постигна

24.06.2021 14:50

  • Г-н Николов, много политици обещаваха много неща за развитието на Плевен и региона, но повечето от обещанията си останаха само такива. Вие, какво ще обещаете и какво ще свършите?

Смятам, че образът на политик, който обещава нещо трябва да остане в миналото. Това не е работата на политика. Политикът трябва да получава задачи от своите избиратели, от общностите, от различните професионални сфери и да работи за тяхното решение. Не самоцелно, а заедно с тях. Моделът не е политика да обещава и да говори какво ще направи в бъдеще. А е модел на политик, който чува и заедно със съответната общност, работи за една или друга кауза, за една или друга промяна, за решението на един или друг проблем. В този смисъл обещания няма да дам. Просто ще работят за промени, които ще донесат повече ред, повече законност, повече стабилност, повече доходи, повече сигурност, повече работни места, повече спокойствие. Това са мои конкретни ангажименти.

  • Кой е ключът, който ще отвори пътя на инвеститорите в региона, според Вас? Защото е ясно, че това ще донесе нови работни места и стабилни доходи?

Здраво трябва да се хванем и като общност да работим за това Плевен и региона да са на картата на градовете с високо качество на живот. Първата ни задача е да привлечем нови инвеститори. Това става с добри условия за работа и добри кадри.  С изграждането на новите пътни артерии ние повече няма да бъдем заобикаляни, а ще станем център на новата икономическа зона. Имаме всички условия да бъдем такива. Новата икономическа зона, означава нови работни места, означава съпътстващ бизнес, означава подкрепа за стартиращи предприятия и означава нови и млади хора тук, в нашия град и в нашия регион. И не, това не е в бъдеще време. След като други градове в страната успяха да го направят, ние също можем. Не просто вярвам в това, а го знам и зная как да го постигна чрез работата си в Народното събрание, ако бъда избран.

  • Вие сте юрист по професия, а в последните няколко Народни събрания липсата на достатъчно юристи беше доста видима. Имате ли ясна позиция за законодателни промени, които ще защитавате, ако бъдете избран за народен представител? Или това е въпрос на бъдещи планове?

Всеки законопроект, който поставя Плевен на първо място е моят законопроект. Всеки законопроект, който ще подпомогне изграждането на добра инфраструктура, реализирането на инвестиционни намерения на водещи компании в нашия регион, развитието на образователните програми и защитата на здравето на хората, така че всеки човек и от най-отдалеченето населено място да има бърз достъп до качествена медицинска помощ, е моят законопроект. От изключително значение са малките населени места около Плевен. През последната седмица бях в 23 от тях и чух проблемите и желанията на хората. Говорихме за възможности и за развитие. С отварянето на икономическата зона, тези населени места ще станат изключително привлекателни, и за нови жители, и за задържане на настоящите, и за повишаване на доходите, и за развитие на съпътстващи бизнеси.

  • В публичното пространство твърдите, че пътят към бъдещето на Плевен и региона е през задържането и привличането на млади и нови кадри. Как ще го постигнете?

Това важи не само за нашия регион, а и за страната като цяло. Трябва да се продължат устойчивите механизми за повишаване на качеството на образованието. Също така да се гарантира, че младите хора ще работя това, което са учили, както и възможността непрекъснато да обновяват своите знания. Идват поколения, които ще сменят поне 5 пъти своята работа. Моето дете е част от това поколение и аз искам да му създам най-добрите условия за това. Никой няма да напусне родния си дом, ако има условия да работа и за кариерно развитие, както и условия за добър живот. За това е нужно Плевен да стане най-добрият град за живеене, който да осигурява тази работа, а това става чрез привличане на инвестиции и инвеститори. Те пък идват в региони с добра инфраструктурна свързаност, и това не само пътища, а възможности за логистика, за обучение на нови кадри и за социално-културна среда – уреден град или населено място, с места за спорт, качествено здравеопазване, културни институти и образование.

  • Вашите политически опоненти обещават, че ще свършат всичко онова, което ГЕРБ за цялото свое управление не успя. Защо смятате, че Вашата предизборна програма е по-добра сега?

Защото те обещават, а ние знаем как да продължим започнатите политики. ПП ГЕРБ вече е с нови лица, аз съм част от тях. Ние виждаме и чуваме какво ни казват избирателите, какво трябва да се промени, какви са основните им притеснения, от какво са доволни и какво искат да бъде продължено. И това е записано в предизборната програма на ГЕРБ. С ясни финансови разчети. Няма обещания. Има конкретика. Точно това е, което ме мотивира да работя като политик.

  • Кои са Вашите 5 приоритета?

Това са:

  1. Плевен да бъде част от икономическата карта на България с нова индустриална зона, в която работят високотехнологични компании.
  2. Нови работни места и по-високи и сигурни доходи за хората, което ще стане чрез инфраструктурна свързаност на региона и с привличането на инвеститори.
  3. Качество на образованието за задържане и привличане на повече млади и нови хора, които да работят и живеят тук. Само това ще ни позволи да не затъваме в мрачната статистика на демографския срив. Време е Северозападна България да стане модел на бърз икономически и социален живот.
  4. Законодателна политика за подобряванена условията за привличане на световни компании, които да развиват своя бизнес у нас. Компании, които носят научен потенциал и имат развойна дейност, защото те гарантират стабилност на инвестиционните процеси, а това означава сигурни и платени работни места.
  5. Спорт. Спорт. И спорт. За децата, за младежите и за всеки. Не искам минусови температури в спортните зали.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: