Центърът за извънучилищни дейности в Байкал е съорганизатор на събитието „Ало, Космос! Говори България!“

23.06.2021 13:51
Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал, община Долна Митрополия е съорганизатор/член на Атлантическия клъстър STEM & Space за първото по рода си и уникално събитие за децата и младите хора от Европа и България АЛО, КОСМОС| Говори България.
Организатори са Посолство на САЩ в България Атлантически Клуб в България София Тех Парк Техно Меджик Ленд Американският кoлеж в София, Атлантическия клъстър STEM & Space.
На 26-ти юли 2021 година България ще осъществи видеоконферентна връзка на живо с Международната космическа станция. Това ще бъде уникална възможност за ученици от цялата страна и Европа да зададат своите въпроси директно към астронавти от НАСА и ЕКА (имената предстоят да бъдат обявени).
Това историческо включване ще бъде кулминацията на еднодневното събитие „Ало, Космос! Говори България!“, което ще бъде предшествано от конкурс за набиране на въпроси от ученици на възраст между 6 и 19 г. Повече от 30 признати български НПО и учреждения, профилирани в точните науки (STEM) и космическите изследвания, ще си партнира с Посолството на САЩ в София като домакин на тази забележителна проява. В чест на своя 30-ти юбилей, Атлантическият клуб в България ще координира инициативата. Целта на проекта е да се разпали въображението на съвременната младеж, вдъхновявайки ги да отправят мечтите си отвъд земната орбита към Луната, Венера, Марс и отвъд, като по този начин позволявайки на България, също и чрез разширено сътрудничество със САЩ в областта на STEM, да изпрати трети астронавт в Космоса. Регистрацията за събитието ще започне на 1-ви юли 2021. Гореспоменатия конкурс ще се проведе в периода между 21-ви юни и 2-ри юли 2021.
Повече информация за условията и наградите може да намерите тук . http://www.hello-space.eu/
#тагове:

НАЙ-НОВИ: