Отлично представяне на СКШ “Спартак Плевен XXI” на Държавните отборни първенства за мъже и жени

22.06.2021 8:58

През уикенда в Китен се състояха Държавните отборни първенства за мъже и жени по ускорен шах и блиц. В него взеха участие отбори от 21 клуба от България, сред които личаха имената и на много гросмайстори и международни майстори.

Отлично се представиха отборите на СКШ “Спартак Плевен XXI”. Женският отбор в състав Пламена Андреева, Василена Трайкова, Ева Русева и Вероника Андреева спазиха традицията и отново се класираха в призовата шестица. Отборът се класира на 5-то място по блиц и на 6-то по ускорен шах. Страхотен дебют в отбора направи една от най-младите участници в първенството – 16-годишната Ева Русева, постигнала 12 точки от 14 възможни.

Отборът на мъжете също бе с големи амбиции, но за съжаление няколко от титулярните състезатели по здравословни причини,не можаха да се включат в отбора. Техните заместници обаче се прдставиха на ниво. Отборът игра в състав Мартин Дяков, Огнян Миков, Атанас Мърмаров, Явор Тодоров, Петьо Маринов и приятната изненада за всички участници международния майстор по шахмат Иво Донев. Той от 30 години живее в Австрия като междувременно става първия българин станал Световен шампион по покер, а сега използва идването си в България за да се включи в отбора на СКШ“Спартак Плевен XXI”.

Отборът се класира в средата на таблицата като стана 8-ми на ускорен шах и 12-ти на блиц. И тук както в женския отбор най- младият участник спечели най-много точки. Това бе 16-годишният Явор Николов, който в дебюта си постигна 8,5 точки от 12 възможни.

С това първенство СКШ “Спартак Плевен XXI” продължи успешното си представяне в състезанията от спортния календар. Преди месец на Държавните първенства за ветерани женският отбор на плевенския клуб спечели 3 бронзови медала по класически, ускорен шах и блиц, а мъжете влязоха в призовата шестица по ускорен шах и блиц, а само преди седмица Николай Йорданов се класира 3-ти на международния турнир за „Купа Ропотамо. В следващите три месеца предстоят Държавните индивидуални и отборни първенства за юноши и девойки, на които СКШ “Спартак Плевен XXI” ще вземе участие.

Снимки и информация: СКШ “Спартак Плевен XXI”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: