Найден Зеленогорски: „Демократична България – Обединение“ има ясна програма с национални и регионални приоритети

22.06.2021 13:33

Коалиция „Демократична България – Обединение“ има ясна програма с национални и регионални приоритети. Това коментира на пресконференция водачът на листата с кандидати за народни представители за 15-ти МИР – Плевен на Коалицията Найден Зеленогорски.

Конкретно за Плевен Зеленогорски посочи, че избраните в бъдещото Народно събрание депутати от „Демократична България” ще помогнат така, че Общината да продължава да получава средства от държавата за поддръжката на парк „Кайлъка”. По отношение на културата водачът на листата припомни, че към момента Община Плевен отделя от бюджета си 7 % за култура, докато държавата я подкрепя с малко над 0,6 % от БВП. Тук, обясни Зеленогорски, ние ще подкрепим Общината затова, Военно-историческите музеи да станат изцяло на държавна издръжка, а не както е сега на 50%, което струва 500 000 лв. годишно.

Като друг регионален приоритет Зеленогорски посочи привличането на високотехнологични бизнеси, които да създават високоплатени работни места в Плевен. Ние нямаме проблем толкова с безработицата, колкото с ниските заплати, отбеляза той. Така ще може да се задържат младите хора, които да работят тук и да създават семейства. Водачът на листата посочи, че предвиждат да бъдат създадени условия за балансирана регионална политика. „Имаме амбицията да превърнем Плевен в икономически локомотив, който да изведе Северозапада от застоя”, категоричен бе Зеленогорски. И добави, че от Коалицията са за въвеждане на второ, регионално ниво на управление, в което да законодателстват регионални съвети.

Зеленогорски коментира още, че от Коалиция „Демократична България – Обединение“ са за завършване на автомагистрала „Хемус“, но с ясни обществени поръчки, на високо качество и без корупция, както и за тунел под Шипка, който да свърже Северна с Южна България по най-пряк път.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: