Дипломирането на Випуск 2021 на Езиковата – искри от радост и капчици тъга

22.06.2021 8:49

Тържественото дипломиране на випуск 2021 на ПГПЧЕ – Плевен се състоя в зала „Катя Попова“ на 18 юни. В първата част на празничната церемония беше извършен традиционният ритуал по предаване  знамето от зрелостниците на следващия випуск. От името на ръководството на гимназията вълнуващо слово поднесе Грета  Димова, заместник-директор на ПГПЧЕ. Симона  Резашка, ученичка от 12 В клас, отправи топли и искрени думи от името на целия випуск. Тържеството продължи с представяне на презентация, показваща както  постиженията на випуска в различни области, така и веселото лице на ученическия живот.  Водещата идея в нея бе да се  представи випускът като цяло, неповторимото му лице.

Презентацията беше подготвена от Маргарита Янева от 12 ж и Веселин Нанов от 12 д и артистично поднесена от Теодора Лилова от 12 Г. Усещането за съобщност беше утвърдена и чрез силата на една обща клетва. За неподправената атмосфера на тържеството огромна роля имаха двамата водещи – Александър Станев от 12 Д и Милен Кабалан от 12Д, които с изключително чувство за мярка създадоха това заразително весело настроение и успяха да задържат вниманието на публиката близо два часа. Умението им да импровизират, интелигентният начин на поднасяне на шегите, личният им чар направиха от това събитие едно запомнящо се преживяване. За високия градус на празничното настроение допринесе и Христо  Генов от 12 Д със своя неповторим изпълнителски талант, както и Глория Иванова и Зорница Марчева от 12 Д, които внесоха с изпълнението на две стихотворения необходимия баланс между сериозното и смешното. Празничната вечер продължи с раздаването на дипломите, както и с награди  и грамоти за отличилите се ученици. Важните моменти от тържеството бяха заснети от Кристина  Боянова от 12 А клас.

Още дълго след неговия края залата беше пълна с ученици, родители и учители, което недвусмислено говори, че петте години в Езиковата са били от особено значение за тези млади хора, които вече чувстват съдбовната си свързаност със своето училище. Това е и поредното доказателство, че екипът от учители, извел поредния випуск на ПГПЧЕ, се състои от всеотдайни професионалисти, верни на своето учителско призвание. Нека да споменем техните имена – Силвия  Стоянова, Мария  Пелова, Росица  Камарева, Маринела  Иванова, Гергана  Марковска, Милена  Маринова, Розалия  Данова, Ангелина  Маркова и още много други.

Ако погледнем сухата статистика, випуск 2021 се дипломира успешно с общ  успех от ДЗИ – Много добър 4,97. Общият брой отличници от 153 дипломирани е 54. Отличните оценки от матурите са 92, като има 4 пълни шестици по английски език. Най-високият успех във випуска е на Кристина Ангелова от 12 А – 5,98. По време на обучението сиучениците са защитили 37 сертификата по АЕ, 24 по НЕ и 4 по ФЕ. Ще се запомни и успешното участие на Яна Янакиева в 3 Национални олимпиади по АЕ и извоюваното  3-то място през 2020г., както и лауреатите в Националната олимпиада по гражданско образование за 2021г. Кристина  Ангелова от 12 Ж и Даниел Атанасов от 12 А.Успешно е участието на ученици в Националното многоезично състезание, в Националния конкурс за театър на испански, както и петте награди, извоювани от Театрална формация „Експеримент“на 23-то издание на престижния Национален театрален фестивал в гр. Русе. Един от последните впечатляващи успехи е отличената с първо място изследователска разработка  на тема „ По следите на думите в Ботевата поезия“  в Седмото издание на УчиБАН  през есента на 2020г. Тя е дело на  Александра  Петрова от 12 Д ,  Симона  Резашка от 12 В и техния ръководител Ангелина  Маркова. Випускът има и своите успехи в различни спортове- футбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и др.

Информация и снимки: ПГПЧЕ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: