Кратко филмче разказва за ключови моменти от дейността на КИИП – Плевен

21.06.2021 8:37

Кратко филмче прави ретроспекция на по-важните моменти от дейността на Регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) в Плевен за последните четири години.

Показват се снимки от живота на браншовата организация,акцентиращи напрофесионални обучения, презентации, общи събрания, тържества и награждавания, събития с обществена значимост за града, работни срещи с Община Плевен, институции и сродни организации, сред които Българо-германски център за професионално образование и обучение, регионалната колегия на Камарата на архитектите в България, местното дружество на Съюза на архитектите.

Над 150 са селектираните снимки в специално подготвеното почти 4-минутно филмче, обобщаващо работата на регионалната структура на КИИП в Плевен.

Автор на снимките и видеото е Силвия Златкова, член на Съюза на българските журналисти и носител на годишната награда за журналистика „Северно ехо“ за 2019 г., учредена от плевенското дружество на СБЖ и община Плевен.

Сред фотоакцентитев него са още: тематично пътуване до Велико Търново и Дряново под наслов „По стъпките на Колю Фичето“, с което регионалната колегия отбеляза 15-та годишнина на браншовата организация; популяризиране на архитектурното многообразие на нашия град в годината, обявена за Европейска година на културното наследство.По повод годишнината на КИИП през 2018 г. юбилярите навършващи кръгли годишнини получиха специални юбилейни подаръци – акварели на ландш. арх. Емил Радков с емблематични сгради на Плевен.

В знак на приемственост настоящият председател КИИП Регионална колегия Плевен инж. Стефан Лишковски (вляво)връчи поздравителен адрес на инж. Живко Иванов, оглавяващ регионалната структура за периода 2012 – 2019 г.

Значимо за инженерната гилдия събитие – домакинството на Петата национална конференция на РК Плевен, секция ЕАСТ (Електротехника, автоматика и съобщителна техника), която събра в Плевен над 80 електроинженери от цялата страна през м. май 2019 г.,също е сред акцентите във филмчето.

То бе показано в рамките на годишното Общо събрание на КИИП, което се проведе на 17 юни 2021 г. в конферентната зала „Плевен“ на хотел Ростов. Повод за неговото създаване е приключването на втория четиригодишен мандат на доскорошния председател на браншовата структура в Плевен инж. Живко Иванов, който в продължение на осем години беше начело на КИИП в Плевен.Епидемиологичната обстановка забави с малко повече от година официалното предаване на щафетата на новоизбрания през миналата година председател инж. Стефан Лишковски от инж. Иванов, който сдаде поста на 20 февруари 2020 г. Това не измени на традицията за връчване на поздравителни адреси за принос в работата и утвърждаване на Камарата на регионално ниво към всички членове на досегашното ръководство на КИИП Плевен, а именно председателите на осемте професионални секции: инж. Валентина Дикова – на Секция „Конструкции на сгради и съоръжения“, инж. Цветан Влахов – на секция „Транспортно строителство и транспортни съоръжения“, инж. Сергей Миланов – на секция „Водно строителство“, инж. Любен Стоименов – на секция „Електротехника, автоматика и съобщителна техника“, инж. Людмил Игнатов – на секция „Отопление, вентилация, климатизация, хладилна техника, топло и газо-снабдяване“, инж. Любомир Лалев – на секция „Геодезия и приложна геодезия“, инж. Мария Маринова – секция „Минно дело, геология и екология“, инж. Петър Стефанов – на секция „Технологии“.

Поздравителни адреси от експредседателя получиха съставът на контролния съвет: инж. Илко Найденов, инж. Лилия Маринова, инж. Евгения Гошева, а така също и техническият сътрудник.

В знак на приемственост настоящият председател инж. Лишковски връчи поздравителен адрес на инж. Живко Иванов, оглавяващ регионалната структураза периода 2012 – 2019 г.

Общото събрание отчете изминалата 2020 г. Утвърден бе изборът на нов председател на секция ЕАСТ – това е инж. Николай Бърдарски, който пое поста от дългогодишния председател на секцията инж. Любен Стоименов, който се оттегля. В навечерието на 70-ия си рожден ден инж. Стоименов получи специален подарък от КИИП – акварел  с къщи, дело на ландш. арх. Емил Радков.

В Регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в Плевен към момента членуват 221 инженери, разделени в осемпрофесионални секции“, отбеляза председателят инж. Стефан Лишковски. „Заедно с колегите от КАБ Регионална колегия Плевен и САБ Дружество Плевеннеотдавна участвахме в серия работни срещи в Община Плевен за даване на експертно становище по повод инвестиционно предложение с възложител „Агенция пътна инфраструктура“ за изграждане на път II-35 „Плевен – Ловеч – Кърнаре“ – Югоизточен обход на гр. Плевен във фаза идеен проект“, допълни председателят.

„В становището ни подробно сме описали фактическата обстановка и сме направили констатации относно инвестиционното предложение, което е много полезно за жителите на гр. Плевен. Сега, 40 години след изграждането на Северния обход на Плевен през 1982 г., трябва да се вземе правилно решение за изграждане на Югоизточния обход, категоричен е председателят на секция „Транспортно строителство и транспортни съоръжения“ инж. Цветан Влахов.

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране е национална организация на инженерите от всички специалности, осъществяващи инвестиционно и устройствено проектиране.

Мисията й е да защитава професионалните права и интереси на своите членове в съответствие с интересите на обществото. В КИИП членуват около 10000 проектанти, от които 8500 – с пълна проектантска правоспособност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: