Изложба с творби на Румен Скорчев ще бъде открита в ХГ „Илия Бешков“

21.06.2021 12:00

Изложба с творби на Румен Скорчев „Щедростта на един творец“ ще бъде наредена в ХГ „Илия Бешков“. Откриването на експозицията ще се съсътои на 22 юни, вторник, от 17 часа.

Румен Скорчев е български художник, график и илюстратор. Работи във всички области на графиката и илюстрацията, но най-известен е като майстор на рисунката. Изключително продуктивен, Румен Скорчев е илюстрирал над 200 книги. Биографията му представлява един дълъг списък от награди, успехи и отличия, какъвто рядко може да бъде намерен в личните истории, на който и да е от най-големите световни художници.

Според Енциклопедия на българските изобразителни изкуства, произведения на Румен Скорчев се намират в галерията за ренесансово изкуство „Уфици“ във Флоренция, както и в музея „Албертина“ във Виена, фондация „Арт диалог“ – Париж, музея „Виктория и Албърт“ — Лондон, Дордрехтсмузеум — Холандия, Нацио¬налната галерия във Вашингтон, САЩ, Музея „Лудвиг“ в Кьолн и Аахен, Германия, Националната библиотека на Франция, Музея за съвременно изкуство в Кайро, Египет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: