След скандално заседание на РИК Плевен, от ПП ГЕРБ със сигнал до ЦИК и Прокуратурата за документно престъпление

18.06.2021 14:39

От ПП Герб Плевен са силно притеснени, дали предстоящите избори ще бъдат честни и прозрачни. Това стана ясно днес на пресконференция в централата на партията с участието на областният координатор и кандидат за народен представител Валери Лачовски и юристите Александър Николов – кандидат за народен представител и Ярослав Димитров – член на РИК.
Установихме, че от РИК Плевен се готвят да манипулират вота в област Плевен. Председателката на комисията Василка Митева е направила две заседания, в които са взети важни решения за съставянето на СИК- овете в Кнежа и Никопол, без да има кворум. Това прави решенията нелегитимни.“, заяви Валери Лачовски. В заседанията са участвали и технически лица от РИК Плевен, които дори са гласували, твърди областният координатор на ПП ГЕРБ, като предостави и видеозапис на едно от заседанията.


Става въпрос за наличие на сериозно нарушение на изборния кодекс и съставяне на документи с невярно съдържание, коментира на пресконференцията Александър Николов. Във видоезозаписа от заседанието на РИК Плевен на 12-ти юни се наблюдава отчетливата липса на голяма част от членовете на РИК. Написано е още в протокола, че Ярослав Димитров участва в заседанието и е гласувал „за“, а той не е присъствал, коментира още Николов.


От ПП ГЕРБ Плевен до края на работния ден ще подадат сигнал до ЦИК и Прокуратурата за документно престъпление на плевенската РИК.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: