ПП МИР представи листата си в Плевен, водач е Емил Димитров – син

18.06.2021 15:45

ПП МИР представи днес на пресконференция листата си с 10 кандидати за народни представители в Плевен. Водач е Емил Димитров – син.

Партия МИР е млада партия, само на две години, която залага на нов стил и нови лица в политиката, подчерта председателят Симеон Славчев. Нашата цел безспорно, продължи той, е да станем парламентарно представена партия и затова вървим стъпка по стъпка, надявам се като нова формация ще спечелим доверието на българските граждани.

Туризъм, селското стопанство и високотехнологичните чисти производства са секторите, които според ПП МИР трябва да се развиват с приоритет у нас. България има уникални дадености  и ресурси, които не се оползотворяват. Само през туризма БВП може да се повиши със 70%, смята Славчев. Той добави, че моделът на социалното пазарно стопанство, приложен в Германия след Втората световна война, може да направи България силна индустриална държава. Предлагаме то да стане икономическа основа на българското общество, което е свързано с промяна на Конституцията и на част от законите, каза още председателят на МИР.

Пътят пред ПП МИР е дълг, вървим стъпало по стъпало, надргаждаме, печелим доверието на българските граждани на всяко едно стъпало. Зад партията стои интелектуалният потенциал на бъларската нация, тъй като всяко едно наше предложение е добре експертно обосновано, категоричен бе Славчев.

За водача на листата Емил Димитров председателят на партията каза, че той е сред учредителите на ПП МИР, един от членовете на националното ръководство. Експерт е по култура, не случайно сме се спрели на него като водач за Плевен, той е разпознаваем тук и се надявам плевенчани да гласуват доверие на листата ни, добави Симеон Славчев.

България има нужда да се промени в друга посока. Днешната средна класа, хората, които носят държавата на гърба си, през последните 20 години бе убивана, каза Емил Димитров – син. Той подчерта, че голама част от листата в Плевен е от предподаватели. Това не е случайно – образованието е един от основнте приоритети на партията. „Инвестицията в бъдещето става чрез нашите деца, учениците, студентите. Ние трябва да създаваме кадри, които да са готови за днешния ден и да се учат за утрешния ден“, коментира Димитров. Той добави, че в ПП МИР е намерил сродни души, с които мислят по един и същ начин и че могат да променят България към по-добро.

„За мен културата винаги е била на първо място, защото тя не е само театър и музика – културата е навсякъде в нашия живот, каза още Димитров – син. Без морал и без култура, без добри отношения един към друг – нямаме бъдеще, е категоричен той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: