Задържани са двама шофьори, управлявали автомобилите си след употреба на дрога

17.06.2021 9:18

На 16 юни 2021 година около 02.15 часа в областния град на улица „Гренадирска“ служители на Първо РУ – Плевен спират за проверка лек автомобил „Рено Клио“. Установена е самоличността на водача – 23-годишен от Плевен, информират от Пресцентъра на ОДМВР. Техническо средство „Дрегер дръг тест-5000″ е отчело положителна проба за наркотично вещество – канабис. 23-годишният е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен, по образуваното бързо производство продължава работа разследващ полицай.

На 16 юни 2021 година е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия „Наркотици“ на територията, обслужвана от Второ РУ – Плевен. Около 15.10 часа в село Търнене е спрян лек автомобил „Ауди А6“, собственост и управляван от 30-годишен плевенчанин. При извършената проверка на водача с техническо средство от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен е установено, че шофира под въздействие на наркотични вещества – метаамфетамин. Под предна лява седалка в автомобила е намерен полиетиленов свитък с размери 3,5 х 2 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. По данни на плевенчанина веществото е марихуана.

Предстоят експертизи на иззетото съдържание. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен, по случая е образувано бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: