„Празници на изкуствата – Парцалев 2021” продължават в град Левски

17.06.2021 14:36

Продължават „Празници на изкуствата – Парцалев 2021” в град Левски, които се провеждат традиционно около 16 юни – рождения ден на големия Парцалев. Кметът Любка Александрова поздрави публиката в НЧ „Георги Парцалев -1901” като подчерта, че Празниците в памет на Парцалев са прекрасна възможност да се радваме на всички изкуства, които ще можем да се видят през тези три дни.

„Парцалев е велик актьор за целия български народ, а за нас е един прекрасен, един безспорен, изключително обичан съгражданин. Всеки го носи в сърцето си и така ще бъде…Радвам се,че в негова памет на рождения му ден ще се насладим на творчеството на нашите театрални колективи…”, каза още Александрова.

Прозвуча песен за Георги Парцалев по текст на Дулинко Дулев и музика на Борис Пантелеев в изпълнени на Боряна Пантелеева.

Театралният колектив при НЧ „Георги Парцалев – 1901“ гр. Левски  представи  постановка „Село Бг. Кол“  и получи бурните аплодисменти на публиката в препълнения салон. Автор на пиесата е Димитър Златинов, а режисьор  Сергей Константинов. Музикално оформление е на Красимир Кръстев, а за осветлението се погрижи  Пламен Пенчев.

„Село Бг. Кол“ е  пиеса за изоставащите (обезлюдените) села и как хората живеят с надежда, че утрешният ден ще бъде по-добър. В театралната постановка участват   Десислава Георгиева, Георги Романов, Калоян Генов, Радослав Славеев, Румен Константинов, Тоня Тодорова и Цанка М ихайлова.

Секретарят на читалището Силвия Сашкова  връчи грамоти  на участниците в „Празници на изкуствата – Парцалев 2021”.

Днес от 19.00ч. Самодеен театрален колектив „ Георги Парцалев” ще представи комедията  „ЗАСТРЕЛЯЙ ИДИОТИТЕ !” в салона на читалището. Автор на постановката е Емил Йотовски, а режисьор Веселин Плачков.

„Застреляй идиотите!”  е комедия на абсурда, в която нищо не е на мястото си, но всичко седи толкова подредено, че всъщност по-истинско не може и да бъде. Публиката ще се наслади на колоритни образи, тънък  хумор с развеселяващи диалози .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: