Нови отличия за плевенския талант Светлозар Христов – Заро

17.06.2021 9:47
Още награди за плевенския талант Светлозар Христов (Заро). Той е участвал на проведения през миналия уикенд Международен конкурс ,,Нова музика“ – Горна Оряховица. В него участниците се разделят в 4-ри възрастови групи за индивидуални изпълнители и 2 групи за вокални формации. Като задължителна и основна част на регламента е да се изпълнят две песни в два последователни дни. Участниците се оценяват от професионално 3- членно жури с председател Милена Добрева – вокален педагог и ръководител на ансамбъл „Фортисимо“ Бургас и членове: Георги Янков ( изпълнител и ръководител на вокален състав от София) и проф.Валентин Монтеян- композитор от Румъния и декан на факултета по музика към университета в Брашов.
Светлозар Христов (Заро) залага на две български песни за представянето си в конкурса, които му донасят и втората награда. За него това е може би и последното му участие в този конкурс, а най-вероятно и в останалите конкурси за деца и младежи, тъй като той гради вече успешно музикалната си кариера.
Точно преди няколко дни плевенския талант Светлозар получи и приза за ,,фолклорен изпълнител“ на годината в националните награди за мода, стил и бизнес Варна 2021. Една съвсем различна награда и амплоа за младия изпълнител, базирана на неговите авторски и много успешни песни. Съвсем скоро предстои да излезе и най-новата му песен в жанра на модерния поп-фолк.
Заро не крие вълнението си, което все още се появява когато излезе и пее на конкурсна сцена пред жури въпреки дългия опит и наградите които е натрупал през годините. Зад работата му като изпълнител стои  и неговия вокален педагог А.Колева, която винаги му ,,удря“ по едно рамо независимо от стила, в който се представя.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: