Коалиция „Българските патриоти“ представи листата си за 15-ти МИР – Плевен

14.06.2021 16:04

Листата с кандидати за народни представители с номер 16 на Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ за 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори на 11 юли бе представена днес на пресконференция в БТА. За приоритетите от предизборната програма говориха Полина Цанкова – Христова, д-р Калин Поповски и Николай Иванчев, които са и първите трима в листата, участие в пресконференцията взе Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

Коалицията ни влиза в предизборната кампания с амбицията за обединяване на целия патриотичен вот и заявка за формиране на голяма парламентарна група, която да даде достатъчно представителство на българските патриоти в следващия парламент, както и да продължи твърдата политика в защита на националните интереси, коментира Полина Цанкова – Христова. Тя подчерта, че Коалицията предлага работещи решения, които да подобрят живота на българите. Сред тях са – създаване на държавна верига бензиностанции, подпомагане на малкия и средния бизнес, мерки срещу произволите на картелите, справедливо преизчисляване на всички пенсии, пакет от социални мерки за защита на децата и семействата, независима външна политика, недопускане на джендър образованието, защита на българската общност зад граница и други. Полина Христова добави, че в бъдещото народно събрание е нужно да има силна патриотична група, която да се интересува от дневния ред и интересите на обществото.

Д-р Калин Поповски акцентира върху свършеното от ВМРО и Красимир Каракачанов като вицеприемиер за област Плевен. Той изведе на преден план оказаната подкрепа на инициативния комитет за изграждане на паметника на героите от Дойранската епопея, възвръщане статута на ВВВУ – Долна Митрополия и дадените нови перспективи на висшето учебно заведение, на което ОбС – Плевен гласува да бъде предоставена сградата на бившето училище „Марин Дринов“ за факултет по авиационен мениджмънт. На два пъти по нашата инициатива с решение на Министерски съвет бяха отпуснати по 1 млн. лв. за УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ като с част от средствата бе закупен модерен апарат за инвазивна кардиология, отбеляза д-р Поповски. И припомни за отпуснатите 1 млн.лв. за поддръжката на парк „Кайлъка“ след като част от него бе предоставен за управление на Общината.

Николай Иванчев от НФСБ акцентира върху приоритети, които си поставят от „Българските патриоти“. Той отбеляза като важни прекратяване на междуинституционалната война и езика на омразата, да се гарантира държавността, повишване доходите на българските граждани, разрешаване на демографската криза, независима национална външна политика, защитата на българското традиционно семейство, прекратяване на социалния паразитизъм, въвеждане на регионално самоуправление, разширяване на правомощията на общините, нулева толерантност към корупцията на всички нива.

Листата на Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ бе представена от Карасимир Каракачанов, който подчерта, че тя е изградена предимно от млади хора, представители на различни професии. Лидерът на ВМРО добави, че предизборната кампания ще е активна, насочена към срещи с хората от населените места в област Плевен, за да може на място да бъдат чути техните проблеми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: