Дете от Плевен с награда от конкурса „РОДОЛЮБИЕ с букви, палитра и глас“

13.06.2021 9:18

11-годишната Калина Николова от ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен е сред победителите в третото издание на Националния конкурса „РОДОЛЮБИЕ с букви, палитра и глас“. Участие са взели 400 деца от градове и села в цялата страна, както и от град Алзира, Испания. Те са се съревновававали в краснопис по избор на едно от три стихотворения: „Аз съм Българче“ на Иван Вазов, „Високи, сини планини“ на Младен Исаев и „Букви“ на Цветан Ангелов.

Калина Николова е класирана на трето място. На награждаването на отличените деца присъстваха директорът на Исторически музей Асеновград –  Иван Дуков, управителите на Студио Ре – Радомира Михова и Ефтим Чакъров, които са и организатори на събитието, както и Силвина Кендерова, регионален мениджър на Хеликон, Лилия Анастасова, която осигурява паричната награда за второто място, ученици от училищата в гр. Асеновград и гости на града.

Преписите на всички участници са качени на сайта на Студио РЕ: www.studiore.info. Организаторите на конкурса ще обявят темата на четвъртото издание наесен с първия учебен ден.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: