В ПГМЕТ подновява своята дейност Клуб по роботика с партньори от JCI и PARА

11.06.2021 11:38

През учебната 2018/2019 година в ПГМЕТ стартира своята дейност Клуб по роботика под патронажа на ТУ – Габрово под ръководството на доц. инж. Тодоров /ръководител катедра „АИУТ“/.


Въпреки условията по време на пандемична обстановка ние решихме да възобновим дейността на клуба. Наши партньори и спомоществователи в начинанието станаха младежите от Международна младежка камара-България (JCI) и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARА). С тях на 10 юни 2021 г. подписахме меморандум за сътрудничество. Така се обединихме в насърчаване на развитието на уменията на 21 век у младите хора, с фокус върху дигитални и „меки“ умения, взаимен обмен на знания, опит, идеи и добри практики.
Събитието съвпадна и с Дните на отворени врати в нашето училище. В първия ден се проведе представителна изява на клуб „Роботика“ с ръководител инж. Тихомир Мачев и клуб „Светлина“ с ръководител инж. Красимир Иванов.
Знанията, които младите хора са придобили в часовете по професионална подготовка, в съчетание с прилагането им на практика при програмиране на малки роботизирани системи и макети на електрически инсталации, са възможност по интересен и достъпен начин да научат как работи заобикалящия ни свят и какви са възможностите на новите технологии. И може би най-важното е, че това може да се случва в училище под формата на извънкласни занимания.
Благодарим на нашите партньори за съпричастността към проблемите на българското образование и финансовата подкрепа при реализиране на интересното начинание.
С нетърпение очакваме да видим на живо резултатите от работата на нашите деца и последващите им срещи с новите приятели.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: