„БСП за България“ представи листата си с кандидати за народни представители за 15-ти МИР – Плевен

10.06.2021 13:39

„Българска социалистическа партия ще се представи по-добре на предстоящите избори и ще има по-добро предствителство в парламента. Така ще имаме възможност за по-голям принос в преговорите за съставяне на правителство, тъй като на България й е нужно коалиционно правителство. Ние ще направим всичко възможно така, че в бъдещата управляваща конфигурация БСП не само да заеме своето място, но и да бъде полезна на българското общество“. Това заяви днес на пресконференция в БТА проф. Румен Гечев, водач на листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“ за 15-ти МИР – Плевен. Заедно с него своите коментари относно предстощята предизборна кампания и актуални теми от страната представиха Свилен Атанасов, областен лидер на БСП, както и кандидатите за депутати Илиян Йончев, Ева Маринова, Никола Йорданов и Биляна Грънчарова.

В 15-ти МИР – Плевен „БСП за България“ се явява с листа от 16 души, която е най-младата по средна възраст в страната. Комбинацията от младежки дух, ентусиазъм и опит е много добра, коментира проф. Гечев. С общи усилия, умения и заряд тръгваме на тези избори, добави Ева Маринова, която подчерта, че 33% са дамите в листата на БСП в Плевен.

Проф. Румен Гечев обясни, че БСП се явява с програмата, която представи на предишните парламентарни избори, като този път ще заложи на повече срещи лице в лице с хората от различни населени места в област Плевен, за да бъдат чути техните мнения, препоръки и проблеми.

Водачът на листата на БСП в Плевен подчерта, че мотото на кампанията отново ще бъде „Белене“ – сега или никога“. Строителството на АЕЦ „Белене“ ще промени структурата на сектор Енергетика, ще подобри националната сигурност. „Белене“ ще промени структурата не само на Плевенския край, не само на Северозапада, а на цялата страна, защото ще осигурява евтин ток, което ще е голямо предимство за българската индустрия, добави проф. Гечев.

Ето и пълната листа:

  1. проф. Румен Василев Гечев – 64 годишен; професор , д.и.н., преподавател в УНСС. Народен представител в 44-то и 45-то НС/ РБ.
  2. Илиян Славейков Йончев – 45 год. Юрист, ръководител направление в МУ – Плевен; Областен управител на Област Плевен за периода 2013-2014; Общински съветник. Народен представител в 45-то НС. Заместник председател на ОбС на БСП-Плевен.
  3. Ева Веселинова Маринова – Найденова. 55 год. Завършила българска филология. Преподавател в МУ-Плевен. Общински съветник – мандат 2011-2015 г.в Плевен. Член на ОбС на БСП-Плевен.
  4. Никола Цветанов Йорданов – 29 годишен. Завършил „ аграрен бизнес“ в УНСС. Управител на частна фирма. Коалиционен партньор – АБВ.
  5. Ганка Нинова Василева – 47 год. Начална и предучилищна педагогика; Магистратура по публична администрация; Председател на ОБС на БСП-Червен бряг. Общински съветник в община Червен бряг. Заместник директор на СУ – „ Ст. Заимов“ – Плевен. Член на ОблС на БСП- Плевен.
  6. Огнян Огнянов Янчев – 21 годишен. Студент в Музикална Академия ; Председател на ОблС на МО в БСП – Плевен. Член на ОблС на БСП-Плевен. Член на НС на МО в БСП.
  7. Иван Петров Мандински. 24 годишен. Завършил „ бизнес информатика“ в ДА „ Д.Ценов“ – Свищов. Управител на частна фирма. Член на ОбС и ОблС на БСП-Плевен. Член на НС на БСП; Зам. председател на НС на МО в БСП.
  8. Стефан Иванов Бурджев – 34-годишен. Завършил международни икономически отношения. Народен представител в 44-то НС. Член на ОбС и ОблС на БСП– Плевен. Секретар на ИБ на НС на БСП.
  9. Атанас Цветомиров Атанасов. 30 годишен. Магистратура по „ психология“ . Работи като психолог в ЦОП – Червен бряг. Член на ИБ на ОбС на БСП-Червен бряг, член на ОблС на БСП-Плевен. Председател на МО на БСП-Червен бряг.
  10. Александър Спасов Трайков – 41 години. Завършил „ стопанско управление“. Преподавател по икономика в ПГСС „ проф. Иван Иванов“. Член на ОбС на БСП- Плевен.
  11. Веселин Николаев Радев – 31 годишен. Бакалавър по „ приложна макроикономика“. Управител на частна фирма. Член на НС на МО в БСП.
  12. Лаура Петева Маринова – 22-годишна. Студент. Член на МО в БСП-Плевен. Мениджър в частна фирма.
  13. Биляна Дикова Велева – Грънчарова – 48-годишна. Юрист. Представител на ПП „ Българската пролет“.
  14. Людмила Михайлова Кръстева – 23-годишна . Студент в МУ-Плевен. Член на МО в БСП-Плевен.
  15. Веселин Венциславов Георгиев – 32-годишен. Магистър „история и география“. Преподавател в ОУ „ Хр.Ботев“- с. Чомаковци. Член на ИБ в ОбС на БСП-Червен бряг. Член на ОблС на БСП-Плевен.
  16. Бойко Георгиев Никифоров – 59 години. Завършил „ корабостроене“. Председател на Обществен съвет по правосъдие. Представител на ГД „ бъдеще за Русе“. Член на „Движение на непартийните кандидати“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: