Разликата между вайп и електронните наргилета?

09.06.2021 15:40

Електронните устройства за пушене не са новост. Първите им прототипи се появяват в лицето на електронните цигари. Те буквално взривиха пазара и множество доскоро заклети пушачи оставиха класическия тютюн за сметка на доста по-безвредните, удобни за използване, а и в много случаи бюджетни електронни цигари.

По-късно, секторът се разви с появата и нови модерни устройства от подобен тип. Такива са съвременните електронни наргилета, както и джаджата, наречена вайп. Заедно с електронните цигари всички те имат доста сходни елементи, но едновременно с това и се различават.

Електронните цигари са по-скоро начин да откажете истинските цигари. Ако ги сравним с вайп и електронните наргилета, те са най-близки до стандартните цигари. Ето защо много често електронните цигари биват отделени от сектора с електронните наргилета. От друга страна, електронните наргилета са много сходни с устройството, наречено вайп. В тази връзка, за нас днес е по-важно да разнищим доколко различни, респективно еднакви са джаджите вайп и електронно наргиле.

Какво представлява електронното наргиле?

Електронното наргиле ще ви напомни на електронната цигара по своята визия и дизайн. Формата име  малко по-продълговата, а освен това са и по-тесни. От друга страна, електронното наргиле работи на принципа на класическото наргиле, тоест използва се течност с даден аромат. Механизмът на работа и тук е на базата на изпарения и инхалиране. Естествено, има и разлика, защото стандартните наргилета изискват нагряване и предварителна подготовка за ползване, докато електронното наргиле е готово за експлоатация веднага след като го извадите от опаковката му.

Вайп като вид електронно наргиле?

Точно така, според някои потребители двете си приличат и когато говорим за вайп, всъщност става дума за малко по-особен вид електронно наргиле. Защо обаче двете спадат към отделни категории продукти? Разликата между тях се установява в количеството течност, което използва, и по-конкретно във времетраенето на използването на всяко от устройствата. На практика, при електронното наргиле течността е предварително пресметната от производителя. Когато си избирате такова устройство имате право на избор между наргилета с различен брой дръпки. Те най-често са от 300 до над 1000. Това означава, че след като направите 300, 400 или колкото са предвидени за съответния модел дръпки, устройството вече няма да работи. То не може да се презареди и ако искате да продължавате да пушите електронно наргиле, просто трябва да си купите ново.

Точно обратната е ситуацията с устройствата Вайп. Това са така наречените електронни наргилета за многократна употреба. За разлика от еднократното наргиле, Вайп може да се презареди, тоест да използвате същата писалка в продължение на месеци. След като се изхаби течността в нея, просто я зареждате с нова, като имате, разбира се, възможност да смените вкуса, както и да преминете от течност с никотин към такава без и обратното. В тази връзка за Вайп производителите са заредени и с повече видове течност, като в селекцията са включени класически аромати, но и много екзотични варианти, а и различни типове плодови вкусове.

Кое да изберем? Вайп? Или електронно наргиле? Като за първо използване много потребители се спират на електронно наргиле, за да могат първо да преценят дали е подходящо за тях. След като се убедят, че им харесва, преминават към Вайп и го зареждат многократно.

Източник: Vaper.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: