Читалища от община Левски се обучаваха как да работят в условия на пандемия

09.06.2021 11:08

Читалищни сектретари от община Левски участваха в обучение на тема „Повишаване капацитета на читалищата в новите епидемични условия”, организирано от СПОФ „ЧИТАЛИЩА” – Плевен. Форумът се е провел в КК „Св. Св. Констанин и Елена“ и е събрал читалищни дейци от цялата страна.

От община Левски присъстваха читалищните секретари от селата Асеновци, Аспарухово и Малчика. Специален гост бе Силва Хачерян, началник отдел „Регионални дейности” към Министерство на културата. Лекторите Даниела Димитрова- изп. директор на СПОФ „Читалища” Плевен, Десислава Димитрова, национален координатор за България в Slow Food, Иван Христов, председател на СПОФ „Читалища”- Плевен и Антоанета Мачева, координатор  изнесоха презентации, бяха разгледани и обсъдени въпроси, касаещи предизвикателствата, пред които са изправени читалищата в пандемична обстановка. Колегите обмениха опит и добри практики, споделиха трудности и възможности, обсъдиха се нови методи за работа.

За пореден път читалищата проявиха креативност и доказаха, че съумяват да оцеляват и работят, въпреки трудностите, каквато е и новата епидемиологична обстановка.

Снимки: НЧ „ Съзнание 1894” с.Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: