Уволнение за учителката, обиждала деца в детска градина в Плевен

09.06.2021 16:09

С наложено дисциплинарно наказание – уволение е учителката, която беше записана как обижда деца в една от детските градини на Плевен. Това информира днес на брифинг кметът Георг Спартански. Към момента обаче въпросната учителка е в болнични, което пречи да й бъде връчена заповедта за уволение. С предупреждение за уволение е друга служителка в детското заведение.

Кметът посочи, че след като е подаден сигнал за случая, е проведена среща с родителите и с представители на Държавната агенция за закрила на детето. Той е изискал и обяснения от директорката на ДГ „Теменуга“ по случая.

След като изисках писмени обяснения от директорката, има протокол от срещата ми с родителите и становище на ДАЗД, то моето решение по случая е да бъде наложено дисциплинарно наказание – предупреждение за уволнение на директорката на детската градина, обясни Георг Спартански. Той добави, че не може деца да се отглеждат по този начин, „това не е зверилник“. „Категоричен съм, не само за тази детска градина, че няма да толерирам подобно отношение към децата на Плевен“, заяви кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: