РИК – Плевен ще трябва да определи съставите на секционните избирателни комисии в община Плевен

09.06.2021 14:31

Районна избирателна комисия – Плевен ще трябва да определи съставите на секционните избирателни комисии в община Плевен за предсрочните парламентарни избори на 11 юли след като и днес при вторите консултации не е постигнато споразумение между участващите в тях партии и коалиции. Това съобщи на брифинг кметът Георг Спартански. 162 са секциите към този момент в общината като на по-късен етап ще стане ясно дали и колко ще са т.нар. подвижни избирателни кутии, секции в болнични заведения и т.н. 127 са в град Плевен, а останалите 35 са в селата и в град Славяново.

За днешните политически консултации общинска администрация е изготвила помощни материали, за да се улесни работата по определяне на съставите, но от 10 до 11 часа е определен съставът на първите три секции и е решено крайната дума да има РИК – Плевен.

До сега по време на моето кметуване при всички видове избори консенсус е постиган, за втори път няма съгласие, посочи Спартански. Той обясни, че преди дни и за определяне състава на комисите в село Ясен за предсрочния кметски вот там на 27 юни, също не е псотигнато разбирателство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: