След сигнал за домашно насилие е извършено убийството в Койнаре

08.06.2021 17:16

Часове след подаден сигнал за домашно насилие е извършено убийството в град Койнаре. Това стана ясно от брифинга на наблюдаващия прокурор по делото Виктор Доцев. Ще припомним, че вчера около 18,30 часа в двора на имот в Койнаре е открит починал мъж на 62 години. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ – Червен бряг и е извършен оглед. Огледът на тялото е показал, че мъжът е с две прободни рани в областта на корема. Иззет е кухненски нож, с който се предполага, че е извършено убийството.

Към момента задържана за убийството 57-годишна жена, която е с наложена мярка за задържане от 72 часа. Докато течеше брифингът все още нямаше яснота около показанията на жената. Назначени са две съдебно-медицински експертизи, посочи прокурор Доцев. Той поясни, че убитият и жената са имали неофициална двегодишна връзка, но не са живеели на семейни начала, както бе обявено днес по-рано. 62-годишният поддържал имота на 57-годишната. Тя именно е подала сигнал за домашно насилие на 6 юни. Полицаи са посетили адреса и са предупредили мъжа по Закона за МВР. Този сигнал не е първият, имало е минимум три за последните 2 години.

Предстоят разпити на близки и на двамата. Жената е с 4 криминалистически регистрации като последната е от 2006 г. 62-годишният е с чисто съдебно минало.

Образувано е досъдебно производство, работата по него продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: