ГЕРБ – Плевен: Тръгваме на избори за победа с обновена и подмладена листа от кандидати за народни представители

07.06.2021 17:55

„В листата на ГЕРБ – СДС – Плевен са включени хора, които са доказани специалисти в своята професионална област. Тя е отражение на съвременните предизвикателства, които стоят пред България и Плевенска област в частност”, заяви Валери Лачовски, областен координатор на ГЕРБ – Плевен по време на пресконференцията в пресклуба на БТА при представяне на листата на партията.

smart

„Пандемичната обстановка и справянето с нея изисква акцентът да падне върху най-важното – здравето на всички нас. Плевен е един от центровете на медицината в страната. Ето защо и водач на листата е проф. д-р Григор Горчев – светило в медицината, почетен ректор на Медицинския университет и единственият акушер-гинеколог, който е член кореспондент на БАН. Носител на орден „Стара планина“ I степен. Наред с проф. Горчев в листата са и: доц. д-р Цветан Луканов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Георги Странски“, проф. Димитър Господинов и д-р Иван Малкодански – изтъкнати лекари от Плевен. На следващо място са учителите – общо 4-ма на брой. Смятам, че нашата област трябва да бъде адекватно представена чрез техния педагогически опит в сферата на образованието. Юридическото съсловие също е представено от 3-ма професионалисти. Народното събрание е нормотворческа институция и техният юридически опит ще е необходим. В листата са и хора, които са икономисти и предприемачи, които разбират процесите в икономиката и работят в частния сектор. Има и 2-ма студенти и 1 инженер. Спортът е донесъл много слава на Плевен и България. Той развива не само здравето, но и създава хора с характер. Ето защо трима са и представителите на спорта в листата. Считам, че всички тези хора адекватно ще ни представляват с доказания си опит и неумолим стремеж към развитие на Плевен и областта. Техните авторитети са гарант за успех!”, категоричен бе г-н Лачовски.


„Листата е изключително балансирана. Има много млади хора, което много ме радва, но хора с биография. Биографията е много важно нещо. Човек живее с биографията си, но трябва и да остави нещо на обществото, за да се движи то напред. Повечето хора са интелектуалци с добра характеристика и експертиза във всяко едно направление, с което ние даваме един по-друг знак на обществото”, каза на пресконференцията проф. д-р Григор Горчев, водач на листата.
„Убедена съм, че всеки един от нас има какво да покаже на обществото и би бил полезен, с експертизата си, с професионалния си опит. Можем да заслужим доверието на хората. Да, ние сме млади и амбициозни, има какво да покажем и докажем, но категорично не отричаме стореното добро дотук, ние го надграждаме. Виждаме и вътрешнопартийните си грешки, отчитаме ги и имаме политическата воля да ги коригираме”, категорична бе Петя Митрашкова, втора в листата на ГЕРБ – СДС в Плевен.
„Състезателното начало, което поставихме в листата на предишните избори, ни направи едни добри приятели и голям екип. Считам, че няма нищо лошо в това ние да се състезаваме и на тези избори, защото това ще даде желания от нас резултат. По отношение на приоритетите ни като партия, за Плевен е изключително важно градът да се върне на икономическата карта на България. Друг основен приоритет е спортът”, каза пред медиите Александър Николов, трети в листата на ГЕРБ – СДС.
„Смятам, че сме достатъчно подготвени, за да изведем Плевен от икономическата и социална криза, в която е поставен. Като коалиционен партньор СДС е подготвило конкретни предложения за промени в социалната и икономическата политика, за да се подпомогне бизнеса да излезе от ковидкризата.”, добави Душко Душков, представител на СДС в листата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: